Jag har gått runt och tänkt på hur de där torkade tortellinisarna smakar en tid nu. Det är ju ändå rätt praktiskt att ha hemma eftersom det är en skafferivara. Idag gjorde jag slag i saken och gjorde soppa på tortellinis med ostfyllning. Jag använde mig av Barillas men det här är inget sponsrat inlägg. För att kompensera halvfabrikatmaten gjorde jag soppan från grunden och så en örtolja på de där spretarna till örter som stod och närapå vissnade. I mitt fall timjan och och mynta, men du kanske har en annan mix.

Du behöver det här för 4 portioner
- 250 tortellini
- 400 g passerade tomater
- 3 dl vatten
- 1 tärning hönsbuljong
- 1 stor morot
- 1 lök
- 1 stjälk selleri
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk torkad oregano
- 1 krm spiskummin
- 1 msk olivolja till stekning
- Parmesan
Till örtoljan
- 2 msk olivolja
- 2 msk valfria färska örter
- 1 nypa salt
Gör så här
Hetta upp 1 msk olja i en kastrull som rymmer 1 1/2 – 2 liter.
Hacka löken i större bitar och stek i oljan tills den börjar få lite färg.
Hacka selleri, morot och vitlök grovt (Inte så noga. Det ska stavmixas) och tillsätt till löken och stek i 2 min till.
Häll på de passerade tomaterna, vattnet, buljongtärningen, spiskummin och oregano.
Koka i ca 20 min.
Under tiden. Koka upp vattnet till pastan och koka den enligt förpackningsinstruktionerna.
Hacka örterna grovt och mosa dem med oljan och saltet i en mortel.
När morötterna är mjuka är soppan klar. Blanda den slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppa, lägg i pastan, riv över parmesan och ringla över örtoljan.
Lämna ett svar