• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Tomat- och tortellinisoppa

Tomat- och tortellinisoppa

Cina · februari 2, 2023 · Leave a Comment

Jag har gått runt och tänkt på hur de där torkade tortellinisarna smakar en tid nu. Det är ju ändå rätt praktiskt att ha hemma eftersom det är en skafferivara. Idag gjorde jag slag i saken och gjorde soppa på tortellinis med ostfyllning. Jag använde mig av Barillas men det här är inget sponsrat inlägg. För att kompensera halvfabrikatmaten gjorde jag soppan från grunden och så en örtolja på de där spretarna till örter som stod och närapå vissnade. I mitt fall timjan och och mynta, men du kanske har en annan mix.

Halvfabrikat + hemgjort = <3

Du behöver det här för 4 portioner

  • 250 tortellini
  • 400 g passerade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 stor morot
  • 1 lök
  • 1 stjälk selleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1 krm spiskummin
  • 1 msk olivolja till stekning
  • Parmesan
Till örtoljan
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk valfria färska örter
  • 1 nypa salt

Gör så här

Hetta upp 1 msk olja i en kastrull som rymmer 1 1/2 – 2 liter.

Hacka löken i större bitar och stek i oljan tills den börjar få lite färg.

Hacka selleri, morot och vitlök grovt (Inte så noga. Det ska stavmixas) och tillsätt till löken och stek i 2 min till.

Häll på de passerade tomaterna, vattnet, buljongtärningen, spiskummin och oregano.

Koka i ca 20 min.

Under tiden. Koka upp vattnet till pastan och koka den enligt förpackningsinstruktionerna.

Hacka örterna grovt och mosa dem med oljan och saltet i en mortel.

När morötterna är mjuka är soppan klar. Blanda den slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Häll upp soppa, lägg i pastan, riv över parmesan och ringla över örtoljan.

Filed Under: Comfortfood, Pastarätter, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Tomatsoppa, Tortellini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB