• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Fredagsunnet / Blodapelsin- och fänkålssallad med burrata och oliver

Blodapelsin- och fänkålssallad med burrata och oliver

Cina · februari 11, 2023 · Leave a Comment

Den här lilla anrättningen säger du bara inte nej till. Finns så mycket att älska med den. Det gäller att passa på nu när apelsinerna är som bäst. Men om jag får säga själv så är det oliverna som gör den här rätten för mig och jag har valt dem med omsorg. De går såklart att ersätta men OM du kan lägga vantarna på de här skrynkliga små rackarna från Nyons eller liknande så rekommenderar jag dem extra mycket liksom en fin olivolja med lite pepprigare smak. Fänkål och apelsin, är en strålande smakkombination och du skulle kunna hyvla parmesan över och skippa burratan. Mandlarna ger lite crunch och det enda jag saknade var lite mer grönt att ha till. Fänkålsdill hade funkat fint. Rosmarin som är en bra apelsinkrydda liksom timjan.

Det här är lika mycket förrätt som lunch och jag hade nog kunnat äta det till frukost också. Eftersom det är så sjukt gott tycker jag du ska dela det med dem du älskar, så därför slår jag till med ett recept för fyra.

Frukost, lunch och förrätt…

Du behöver det här till 4 portioner

  • 4 blodapelsiner
  • 1 fänkålsstånd
  • 2 bollar burrata (alt 1 kopp parmesanflakes)
  • 1 burk (ca 200g) Olives noir de Nyons
  • 1/2 dl hackade marconamandlar
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 1 msk fänkålsdill, rosmarin eller timjan

Gör så här

Skiva fänkålen tunt. Gärna med en mandolin.

Blanda den med 1 nypa flingsalt, och 1 msk olivolja

Skala och skiva apelsinerna och lägg dem i botten på ett fat.

Lägg den dressade fänkålen i mitten

Lägg upp Burratan och bryt isär den.

Toppa med oliver, mandlar och örter samt svartpeppar och avsluta med att ringla över extra olivolja

Filed Under: Fredagsunnet, Medelhavssmaker, Sallader, Vegetariskt Tagged With: Blodapelsin, Burrata, Fänkål, Olives Noir de Nyos

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB