Jag har en grej för syrad grädde. Kanske för att jag upptäckt den så sent och vill kompensera eller så bara för att det är så gott. Det behövs så lite av den för att göra något extra. Igår blev jag sugen på en svampmacka och hade en kant Wrångebäcksost förutom grädden. Kändes som en redig lyxlunch. Jag hade ostronskivling men det funkar med vilken svamp som helst och har du inte syrad grädde, så funkar vanlig grädde, creme fraiche och färskost eller lite av allt.
Du behöver det här för en portion
- Två skivor bröd
- En ordentlig näve svamp
- 1 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk syrad grädde
- 1-2 msk riven ost gärna med mycket smak
- 1 msk hackad, färsk timjan eller persilja
Gör så här
Riv eller skär isär svampen och hacka vitlöken.
Hetta en liten stekpanna med oljan och lägg i svampen och vitlöken. Smaksätt med en nypa flingsalt och svartpeppar.
Stek ett par minuter så att svampen får lite färg och tillsätt därefter den syrade grädden och timjan och låt puttra i 2 minuter.
Under tiden rosta brödet.
Lägg upp brödet, och klicka ut svampröran på. Riv över osten och toppa med lite timjan, olivolja, och svartpeppar.
Lämna ett svar