• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Röd currysoppa med kyckling och ris

Röd currysoppa med kyckling och ris

Cina · mars 22, 2023 · Leave a Comment

Om det gick någon förbi så gjorde jag hel kyckling häromdagen. Det är det lyxigaste! För jag har i veckan haft en stor burk med buljong i kylen och färdiglagad kyckling i frysen. Eftersom jag redan delat kycklingen i bitar är den klar att använda i vilken rätt som helst. I en soppa behöver man dessutom inga jättemängder.

Den här sega våren gör mig sugen på fräscha men varma smaker och en soppa med röd curry är just det. Jag hade dessutom färdigkokat ris från en tidigare middag att ha för att göra den lite matigare. Vilka grönsaker man stoppar när i soppan är inte så noga. Morötter, zucchini, broccoli, vitkål….

Det är noll finlir med den här soppan men hundra procents utdelning ändå.

Du behöver det här till 4 portioner

  • 3-4 morötter
  • 1/2 bukett broccoli ca 100-150 g
  • ca 150-200 g färdig kyckling
  • 2-3 dl färdigkokt ris
  • 400 g kokosmjölk
  • 4 dl hönsbuljong
  • juice från 1 lime
  • 2 msk fisksås
  • 2-3 tsk röd currypasta
  • 1-2 salladslökar
  • ev salt för smaksättning

Gör så här

Skala och slanta morötterna och dela broccolin i munsbitsstora bitar

Hetta upp currypasta, buljong och kokosmjölk i en kastrull som rymmer minst 2 liter

Lägg i morötterna och koka upp.

Låt koka i 5 minuter innan du adderar ris, kyckling och broccoli och koka därefter 5 minuter.

Smaka av med fisksås och limejuicen. För mer sälta addera en nypa salt.

Skiva salladslöken och servera på toppen av soppan.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Leftover rescue, Soppa Tagged With: Röd curry

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB