Om det gick någon förbi så gjorde jag hel kyckling häromdagen. Det är det lyxigaste! För jag har i veckan haft en stor burk med buljong i kylen och färdiglagad kyckling i frysen. Eftersom jag redan delat kycklingen i bitar är den klar att använda i vilken rätt som helst. I en soppa behöver man dessutom inga jättemängder.
Den här sega våren gör mig sugen på fräscha men varma smaker och en soppa med röd curry är just det. Jag hade dessutom färdigkokat ris från en tidigare middag att ha för att göra den lite matigare. Vilka grönsaker man stoppar när i soppan är inte så noga. Morötter, zucchini, broccoli, vitkål….
Det är noll finlir med den här soppan men hundra procents utdelning ändå.
Du behöver det här till 4 portioner
- 3-4 morötter
- 1/2 bukett broccoli ca 100-150 g
- ca 150-200 g färdig kyckling
- 2-3 dl färdigkokt ris
- 400 g kokosmjölk
- 4 dl hönsbuljong
- juice från 1 lime
- 2 msk fisksås
- 2-3 tsk röd currypasta
- 1-2 salladslökar
- ev salt för smaksättning
Gör så här
Skala och slanta morötterna och dela broccolin i munsbitsstora bitar
Hetta upp currypasta, buljong och kokosmjölk i en kastrull som rymmer minst 2 liter
Lägg i morötterna och koka upp.
Låt koka i 5 minuter innan du adderar ris, kyckling och broccoli och koka därefter 5 minuter.
Smaka av med fisksås och limejuicen. För mer sälta addera en nypa salt.
Skiva salladslöken och servera på toppen av soppan.
Lämna ett svar