• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Bloggen maten och jag
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sallader / Belugalinser med rosa radicchio och ångad zucchini i salsa verde

Belugalinser med rosa radicchio och ångad zucchini i salsa verde

Cina · april 23, 2023 · Leave a Comment

Det låter som en tjusig rätt på men restaurangmeny. I själva verket är det mina samlade rester i en ovanligt snygg blandning. Raddicchion, som jag köpte på Butik Rot i påskas, innehöll så många lager blad att den bara fortsatt leverera vackra sallader. Salsa verden åts med en bit kött och en sallad och zucchinin var en halva som skrotade runt i grönsakslådan och tyckte det var dags att bli äten.

Jag gjorde en smart 2-i-1 lösning när jag kokade linserna. Nämligen att hyvla zucchinin och lägga den i ett durkslag ovanpå linserna. Zucchinin ångkokades alltså samtidigt som linserna kokades i kastrullen.

Vad är egentligen en salsa verde?

Det är väl bara en grön sås helt enkelt och så kan man själv välja vad men vill ha för grönt i tänker jag. Men örter är väl ändå att rekommendera för mycket smak. Jag blandade i lite av allt dvs, timjan, mynta och persilja. Vill man ha sin sås lite tjockare så kan man också låta en torr brödbit få komma till nytta genom att man låter den dra lite i såsen och sen mixa den. Bra smaksättare förutom örter kan vara, dijonsenap, vitlök, sardeller, kapris, parmesan, citron.

Förslag på salsa verde

  • 1 dl olivolja
  • juice från 1/2 citron
  • 1 tsk sardellpasta (eller 3 filéer)
  • 1/2 dl finriven parmesan eller pecorino
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 näve valfria örter
  • salt och peppar
  • 1/2 skiva torrt bröd

Gör så här

Blanda alla ingredienser till salsan, utom brödet, med en stavmixer. Lägg i brödet och låt det dra i dressingen medan zucchinin kokar. Mixa därefter in brödbiten i såsen och smaka av med salt och peppar.

Koka linserna enligt förpackningsinstruktionerna.

Hyvla zucchinin och lägg i ett durkslag och låt dem ånga 5-10 minuter ovanför linserna.

Vänd zucchinin i salsan.

Lägg upp sallad, linser och zucchini. Ringla ev lite extra salsa över linserna. Smaka av med salt och peppar.

Filed Under: Sallader, Såser, Sommarluncher, Vegetariskt Tagged With: Belugalinser, Radicchio, Salsa Verde, Zucchini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Bulgur Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ricotta Sobanudlar soppa Spenat Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Carnitas på julskinka och revbensspjäll
  • Lussebullebrûlée
  • Ceviche på gravad lax
  • Smashed brysselkål med Västerbottensost
  • Pasta med grönkål- och mandelpesto
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023