• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Kanelkyckling med och honungs- och harissaglaze

Kanelkyckling med och honungs- och harissaglaze

Cina · maj 17, 2023 · Leave a Comment

Om du är en av dem som nu är skeptiskt till att krydda kycklingen med kanel så vill jag bara påpeka att den här rätten har passerat nålsögat. Dvs mina tonåringar och de älskade den. Jag lade upp den här kycklingen på Instagram som en helgrillad kyckling, men här har jag använt kycklinglårfiléer vilket går snabbare. Det är två lite olika tillvägagångssätt. En hel kyckling har längre tillagningstid och eftersom glazen innehåller honung så bränner den lätt. Därför penslar jag den inte förrän mot slutet av tillagningstiden. Jag delar också kycklingen på mitten och plattar ut den. Jag tycker att det underlättar att få en jämnare tillagning.

Till det här gjorde jag en sallad med hirs, gurka och vattenmelon. Men quinoa, bulgur eller couscous går precis lika bra. Eller så gör du salladen helt utan gryn.

Du behöver det här till 4 portioner

  • 1 hel kyckling eller 400-500 g filéer
  • olivolja
  • 1 tsk kanel
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 msk honung
  • 2 msk harissa
  • 1-2 msk rostade sesamfrön
  • salt och peppar
Sallad
  • 2 dl valfria gryn
  • 300 g vattenmelon
  • 1 gurka
  • 1/2 rödlök eller 2 salladslökar
  • 2 msk hackad, färsk persilja, mynta eller timjan (du kan blanda alla också)
  • olivolja
  • juice från 1 citron
  • salt och peppar

Gör så här

För hel kyckling

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda honung och harissa.

Dela kycklingen längs med ryggraden och platta ut den. Gnid in kycklingen med kanelen, vitklöken och salta lätt och ställ in längst ner i ugnen. Sätt en timer på 35 minuter. Efter 35 minuter tar du ut kycklingen och penslar ett lager glaze och gör om det igen efter 45 minuter och strör över sesamfrön. En tredje och sista pensling gör du efter 50 minuter. Då kollar du innertemperaturen så att den är 70 grader.

Salladen

Tillaga grynen enligt förpackningsinstruktionerna.

Dela melonen och gurkan i grova bitar.

Hacka örterna och skiva löken tunt.

När grynen är klara låter du dem svalna lite innan du blandar dem med melon, gurka, örter och lök. Pressa över citron och häll över ca 2 msk olivolja. Salt och peppra.

Kycklingfiléer

Dela kycklingen i stora munsbitar.

Börja med att rosta sesamfrön i stekpannan. Häll av dem och tillsätt 1-2 msk olja och lägg i kycklingen. Stek den så att den får färg på alla sidor.

Tillsätt kanel och vitlök och slunga kycklingen så att alla bitar får kryddor på sig.

Tillsätt harissa och honung och rör om och låt den puttra i 1 minut. Salta och peppra och låt sedan kycklingen fortsätta puttra i såsen tills den är seg och kladdig. Tillsätt sesamfröna på slutet.

Filed Under: Comfortfood, Middag, Sallader Tagged With: Kyckling, Melonsallad

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB