• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Bakat / Rabarberkompott med smör- och kardemummastekt sockerkaksrest

Rabarberkompott med smör- och kardemummastekt sockerkaksrest

Cina · maj 17, 2023 · Leave a Comment

Du behöver det här till 4 portioner

  • 500 g rabarber
  • 2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 0,25 dl vatten
  • 1 msk citron
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 sockerkaksskivor eller motsvarande.
  • 50 g smör
  • 1 tsk nystött kardemumma

Gör så här

Skiva rabarbern i 2 cm tjocka slantar. Du behöver inte skala den när du skär i så små bitar och det fina med det är att den fina, röda färgen som sitter i skalet blir kvar.

Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med rabarber, socker, citron och vatten och koka upp. Du kan spara vaniljstången och mala ner med strösocker för att gör ett eget vaniljsocker, eller så låter du den koka med kompotten.

Låt kompotten puttra på låg värme i 10 minuter och ta av den från värmen.

Vispa grädden lätt så att den fortfarande är lite rinnig

Hetta upp en stekpanna med smöret. När det tystnat tillsätter du kardemumman och sockerkakan och steker den tills den har fått lite gyllene färg.

Servera med kompotten och grädden.

Filed Under: Bakat, Desserter, Leftovermakekover Tagged With: Dessert, Rabarberkompott, Sockerkaka

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB