Den bästa varma maten att äta när det är varmt ute är den som är kryddstark. Märkligt men så är det. Ja, det är såklart min alldeles personliga åsikt. Att ha en burk röd curry och kokosmjölk är den snabbaste genvägen till något som känns ordentligt lagat i sommarvärmen. Hade ett huvud Pak choi som räddades i grevens tid tack vare den här snabba anrättningen.
Jag tycker Pak choi har sån fin smak. Den mildaste smak av kål och så fina krispiga stjälkar. Här jag bara låtit dem sjuda med kokosmjölken ett par minuter. Lade till ett ägg och jordnötter för att få med proteinerna och så nudlar då. Vilken sort som helst går bra.

Du behöver det här till 2 portioner
- 250 -400 ml kokosmjölk (inte så viktigt men burk eller tetra skiljer sig i mängd)
- 2 dl vatten
- 2 tsk röd curry pasta
- 1 tärning höns-/eller grönsaksbuljong
- 1 huvud Pak choi
- 2 ägg
- 2 msk jordnötter
- 1 salladslök
- juice från 1/2 lime
Gör så här
Koka nudlarna enligt förpackningsinstruktionerna. När vattnet kokar kan du lägga i äggen också. De ska koka i 6 minuter vilket sannolikt är någon minut längre än nudlarna, så fiska upp nudlarna med en tång och lägg i ett durkslag medan äggen kokar klart.
Om du orkar diska en extra kastrull gör du curryn samtidigt. Annars väntar du och tar nudelkastrullen.
Koka upp kokosmjölk, vatten, buljontärningen och röd curry pasta. Lägg i din Pak choi och låt den sjuda i 3-4 minuter.
Under tiden hackar jordnötterna och skivar salladslöken.
Lägg nudlarna och Pak choi i botten på serveringsskålen. Häll över curryn och toppa med ägghalvor, salladslök och jordnötter. Pressa över limejuice.
Lämna ett svar