• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Toast med zucchini och ricotta

Toast med zucchini och ricotta

Cina · juni 14, 2023 · Leave a Comment

Räck upp en hand om du inte har några problem att äta en hel zucchini själv. Just den här zucchinin hade hamnat under en sån där brun påse i kylen och var inte så rolig att titta på men desto godare att steka och lägga på en toast med krämig ricottaröra. Jag var så hungrig när jag svängde ihop den här lunchen och ville bara addera fler och fler ingredenser men nöjde mig med den korta listan. Det här är den perfekta lunchmackan! Extraordinärt god och så snygg att titta på också.

Du behöver det här för 1 person

  • 1 medelstor zucchini
  • 1 skiva bröd
  • 3 msk ricotta
  • zest från 1/3 citron
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1-2 tomater
  • basilika eller mynta
  • olivolja, salt och peppar

Gör så här

Hyvla zucchinin tunt.

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja och stek brödet gyllene på båda sidor.

Under tiden blanda ihop ricotta, parmesan, 1/2 msk olivolja, citronzest och lite svartpeppar.

När brödet är klart, tar du vitlöksklyftan och gnuggar den mot brödet. Lägg åt sidan.

Fyll på med 1 msk olivolja till i stekpannan. Stek zucchinin med en nypa flingsalt tills den är mjuk och börjar få lite färg.

Bre på ricottablandningen på toasten. Lägg på zucchinin. Riv ytterligare lite parmesan över, skiva tomaterna och lägg överst. Avsluta med peppar, basilka/mynta och några droppar olivolja.

Filed Under: Comfortfood, Grönsaker, Mackor, Medelhavssmaker, Sommarluncher, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Ricotta, Toast, Zucchini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB