Räck upp en hand om du inte har några problem att äta en hel zucchini själv. Just den här zucchinin hade hamnat under en sån där brun påse i kylen och var inte så rolig att titta på men desto godare att steka och lägga på en toast med krämig ricottaröra. Jag var så hungrig när jag svängde ihop den här lunchen och ville bara addera fler och fler ingredenser men nöjde mig med den korta listan. Det här är den perfekta lunchmackan! Extraordinärt god och så snygg att titta på också.
Du behöver det här för 1 person
- 1 medelstor zucchini
- 1 skiva bröd
- 3 msk ricotta
- zest från 1/3 citron
- 2 msk riven parmesanost
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1-2 tomater
- basilika eller mynta
- olivolja, salt och peppar
Gör så här
Hyvla zucchinin tunt.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja och stek brödet gyllene på båda sidor.
Under tiden blanda ihop ricotta, parmesan, 1/2 msk olivolja, citronzest och lite svartpeppar.
När brödet är klart, tar du vitlöksklyftan och gnuggar den mot brödet. Lägg åt sidan.
Fyll på med 1 msk olivolja till i stekpannan. Stek zucchinin med en nypa flingsalt tills den är mjuk och börjar få lite färg.
Bre på ricottablandningen på toasten. Lägg på zucchinin. Riv ytterligare lite parmesan över, skiva tomaterna och lägg överst. Avsluta med peppar, basilka/mynta och några droppar olivolja.
Lämna ett svar