• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

massor av mat för moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Bloggen maten och jag
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Zucchini- och ricottaröra

Zucchini- och ricottaröra

Cina · augusti 28, 2023 · Leave a Comment

Ja, ja, man gnäller nu. Vad ska jag göra med all denna zucchini?! Men passa på, för snart är säsongen över och zucchinin blir dyrare och odlad allt längre bort. Zucchini är en av mina favoritgrönsaker men jag får kämpa lite med tonåringarna. Bäst funkar fritters för att övertyga dem. Men idag gör jag en röra på två ganska så bedagade skönheter. Fula på utsidan men fortfarande fina på insidan och efter 30 minuter på ganska hög värme i ugnen är utsidan ett minne blott. Jag väljer att ugnsrosta för att slippa passa dem och för att kunna köra mycket på en gång. Men såklart kan du steka också.

Den här röran har jag som en kräm på en toast med tomater och rödlök eller så blandar jag ut den med pasta. Eftersom både ricottan och zucchinin blir ganska söt får citron och parmesan ge den syra och sälta. Mynta och zucchini är bästa smakkompisar men alla gröna örter fungerar. T.ex. timjan, persilja, basilika. På @lunchhemma har jag lagt upp en liten film med hur jag gör.

Zucchini- och ricottacreme
Perfekt tillbehör till toast eller som en pastasås

Du behöver det här till 4-6 portioner

  • 2-3 zucchinis
  • saft från 1/2 citron
  • 1 dl ricottaost
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 msk olivolja
  • 1 – 2 msk hackad, färsk mynta
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader

Skär zucchinin i större bitar och salta lätt.

Lägg på en plåt och ringla över 1 msk olja och blanda.

Grilla i ugnen i ca 30 minuter. Du vill att de ska få ordentligt med färg

Ta ut zucchinin och lägg i en mixer tillsammans med övriga ingredienser och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar, olivolja och ev lite mer citronjuice.

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Medelhavssmaker, Vegetariskt Tagged With: Zucchini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ris Rödbetor soppa Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Chili och ponzumarinerade ägg
  • Marängswiss med björnbärssirap och en 15-åring
  • Kryddig linssoppa för förkylda höstdagar
  • Spetskål-,äppel-, och fänkålsslaw med dragon och dijon
  • Rischips med räkor och sötpotatiscrisp
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023