Ingen missade väl TikTok pastan för något år sedan. Den var liksom överallt. Inte bara på TikTok och det var såklart för att det var en rätt som funkade för de flesta. Jag gjorde den aldrig då men häromdagen fick jag Feta-feeling och kom att tänka på just den rätten. Att ugnsbaka Feta är ju så gott. Den där skarpa sältan försvinner och en gräddigare variant kommer fram. Tillsammans med tomater, spiskummin och valfri ört i ugnen sker inget annat än ett stycke magi och bästa sortens comfort food uppstår. Dessutom är det mat som i princip lagar sig själv. Det är inte så exakt med mängderna i det här receptet och på Instagram @lunchhemma har jag lagt upp en liten film med hur jag lagar den. Om jag hade haft fler tomater hade jag öst på och gjort det här till en lunch för två.
Du behöver det här till 1-2 portioner
- 1-2 nävar cocktailtomater av något slag
- 1/2 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk spiskummin
- 1 krm chiliflakes
- timjan
- fetast
- 1 msk olivolja
- 1 tjock skiva av ditt godaste bröd
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Smörj en liten ugnsform med olja
Lägg i tomater, vitlök och lök och addera alla kryddor. Toppa med fetaosten och sätt in i ugnen.
Baka i ugnen ca 25 minuter. Osten ska börja få färg. Ta ut och tryck till tomaterna och vitlöken med en gaffel och ställ in i ytterligare 5 minuter eller tills osten fått fin färg.
Under tiden steker du upp en brödbit i olivolja.
Lämna ett svar