• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

massor av mat för moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Bloggen maten och jag
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Toast med bakad Feta och tomat

Toast med bakad Feta och tomat

Cina · augusti 30, 2023 · Leave a Comment

Ingen missade väl TikTok pastan för något år sedan. Den var liksom överallt. Inte bara på TikTok och det var såklart för att det var en rätt som funkade för de flesta. Jag gjorde den aldrig då men häromdagen fick jag Feta-feeling och kom att tänka på just den rätten. Att ugnsbaka Feta är ju så gott. Den där skarpa sältan försvinner och en gräddigare variant kommer fram. Tillsammans med tomater, spiskummin och valfri ört i ugnen sker inget annat än ett stycke magi och bästa sortens comfort food uppstår. Dessutom är det mat som i princip lagar sig själv. Det är inte så exakt med mängderna i det här receptet och på Instagram @lunchhemma har jag lagt upp en liten film med hur jag lagar den. Om jag hade haft fler tomater hade jag öst på och gjort det här till en lunch för två.

TikTok macka

Du behöver det här till 1-2 portioner

  • 1-2 nävar cocktailtomater av något slag
  • 1/2 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 krm chiliflakes
  • timjan
  • fetast
  • 1 msk olivolja
  • 1 tjock skiva av ditt godaste bröd

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Smörj en liten ugnsform med olja

Lägg i tomater, vitlök och lök och addera alla kryddor. Toppa med fetaosten och sätt in i ugnen.

Baka i ugnen ca 25 minuter. Osten ska börja få färg. Ta ut och tryck till tomaterna och vitlöken med en gaffel och ställ in i ytterligare 5 minuter eller tills osten fått fin färg.

Under tiden steker du upp en brödbit i olivolja.

Filed Under: Comfortfood, Mackor, Mat som lagar sig själv, Vegetariskt Tagged With: Fetaost

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ris Rödbetor soppa Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Chili och ponzumarinerade ägg
  • Marängswiss med björnbärssirap och en 15-åring
  • Kryddig linssoppa för förkylda höstdagar
  • Spetskål-,äppel-, och fänkålsslaw med dragon och dijon
  • Rischips med räkor och sötpotatiscrisp
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023