• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Desserter / Fryst frukt med Labneh och nötter

Fryst frukt med Labneh och nötter

Cina · september 12, 2023 · Leave a Comment

Ni vet att jag ogillar att slänga mat. En annan sak jag ogillar är bananflugor. I år har jag lyckats bra med mina fällor och inte minst med att se till att de irriterande, små flygarna inte har något att kalasa på. Dvs förvara all frukt och grönt i kylen. Men så blev det så där fuktigt och jobbigt och kylen visste inte vad den skulle göra med allt innehåll, så jag tog beslutet att testa vilka frukter som gjorde sig i frysen. Nästan alla visade det sig. När man tar fram den och river på ett rivjärn är det som en helt ny ingrediens. Sött och kallt gör sig väldigt bra tillsammans med något syrligt som t.ex. yoghurt, eller fetaost. Jaha, så det här är vad jag gör nu tills jag tömt frysen på frukt. Den tinar såklart snabbt som ögat när man river den men det gör inget. Det är ”instant dessert”. Vet du vad mer som hade varit gott till det här? Mynta!!

Labneh kan göras både söt och salt. I den ena tillsätter du honung och i den andra salt Jag gillar båda. Den blir som en färskost med lite mer syra. Både turkisk och grekisk yoghurt funkar bra. Jag tycker turkisk yoghurt är mindre syrlig än den grekiska och även om grekiskt yoghurt oftast är fastare än den turkiska spelar det ingen roll här eftersom man låter vätskan rinna av.

Ingredienser

Söt Labneh 4 -6 portioner
  • 500 g turkisk/grekisk yoghurt 
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk honung 
  • valfri fryst frukt
  • valfria nötter eller granola
  • honung

Gör så här

Blanda yoghurt, vaniljsocker och honung och häll över i bomullsmuslin eller t.ex ett kaffefilter.

Ställ i ett durkslag i en skål så att vätskan kan rinna av. Kyl över natten eller längre.

Serveras kallt med riven frukt, nötter och lite extra honung och mynta över.

Filed Under: Desserter, Fredagsunnet, Frukost, Leftover rescue Tagged With: Labneh

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB