Här har du ett både gluten- och laktosfritt recept, helt utan kompromisser.
Om det inte vore för att persikor var ludna så skulle jag äta dem hela tiden så här års när de är som bäst. Faktum är att jag får rysningar och gåshud av luddet, särskilt när det når mina tänder. Märkligt tillstånd som jag medger verkar helknasigt men nu är det så. Däremot står jag gärna ut med det för att kunna bjuda på den här goda desserten och tillagade i ugnen så slipper man luddet och kan njuta utan rys.
Ingredienser för 4 generösa portioner
- 6-8 persikor
- 110 g rårörsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 40 mandeljöl
- 50 kokosolja
- 2 msk rårörsocker
- 1 nypa salt
- 1 1/2 dl mandelspån
- 1/2 tsk nystött kardemumma (valfritt)
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Dela persikorna i klyftor och vänd i 110 g socker och vaniljsocker
Blanda mandelmjöl, 2 msk socker, salt, och kokosolja till en smuldeg/kräm.
Tillsätt den flagade mandeln.
Lägg persikorna i en ugsnfast form och sprid ut mandelcrumblen på toppen.
Grädda i ugnen 40 minuter
Låt svalna lite och servera med vaniljglass
Lämna ett svar