• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Persikor med mandelcrumble

Persikor med mandelcrumble

Cina · september 12, 2023 · Leave a Comment

Här har du ett både gluten- och laktosfritt recept, helt utan kompromisser.

Om det inte vore för att persikor var ludna så skulle jag äta dem hela tiden så här års när de är som bäst. Faktum är att jag får rysningar och gåshud av luddet, särskilt när det når mina tänder. Märkligt tillstånd som jag medger verkar helknasigt men nu är det så. Däremot står jag gärna ut med det för att kunna bjuda på den här goda desserten och tillagade i ugnen så slipper man luddet och kan njuta utan rys.

Ingredienser för 4 generösa portioner

  • 6-8 persikor
  • 110 g rårörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 40 mandeljöl
  • 50 kokosolja
  • 2 msk rårörsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl mandelspån
  • 1/2 tsk nystött kardemumma (valfritt)

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Dela persikorna i klyftor och vänd i 110 g socker och vaniljsocker

Blanda mandelmjöl, 2 msk socker, salt, och kokosolja till en smuldeg/kräm.

Tillsätt den flagade mandeln.

Lägg persikorna i en ugsnfast form och sprid ut mandelcrumblen på toppen.

Grädda i ugnen 40 minuter

Låt svalna lite och servera med vaniljglass

Filed Under: Comfortfood, Desserter, glutenfritt, Laktosfritt Tagged With: persika

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB