When in doubt. Make quesadillas! Finns inget man inte kan stoppa i en quesadilla. Det är snabblagat, feelgood och passar alla. Just till den här hade jag en stor rackare till zucchini som jag valde mellan att göra soppa på eller quesadilla, men jag är liksom inte riktigt i soppvädertillvaron ännu, och vem älskar inte en quesadilla.
Det finns två vägar att gå med zucchini här eftersom det är en grönsak som håller mycket vätska och i det här fallet hade gjort quesadillan soggig. Antingen kan du skiva den tunt och salta den. Låt den stå i 20 minuter och sen kramar du ur all extra vätska. Då kan du lägga den direkt på quesadillan. Eller så gör du som jag steker den innan. Då får den lite god smak av salt och olja och tappar samtidigt vätska.
Green goddess. Vem är det?
Ja, inte vet jag vem hon är men det förekommer en hel del recept med namnet och inget är detsamma som det andra så jag bara adderar ytterligare ett till raden. Avokado är åtminstone den gemensamma nämnaren och det blir en jättegod dippsås till allt möjligt.
Ingredienser 4 portioner
- 4 tortillabröd
- 2 zucchinis beroende på storlek
- 1 halloumi ca 130 g (eller annan valfri ost)
- 1 avokado
- 1 salladslök
- juice från 1/2 citron
- 1/4 dl vatten
- 2 msk färska örter t ex mynta och basilika
- chiliflakes
- olivolja till stekning
- salt och peppar efter smak
Gör så här
Skiva zucchinin tunt. En mandolin är alltid en bra idé för det uppdraget.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja, salta och peppra lätt och stek upp zucchinin tills den har tappat ganska mycket vätska. Ca 3-5 min.
Under tiden river du halloumin grovt på rivjärn.
Blanda avokado, örter, citronjuice, salladslök och vatten med en stavmixer. Smaka av med en nypa salt och chiliflakes.
Lägg zucchini och halloumi mellan två tortilla bröd.
Hetta upp en stekpanna med lite olja. Lägg i quesadillan och stek på medelvärme tills osten börjar smälta och håller ihop tortillabröden. Vänd tortillan och stek en minut på andra sidan. Om det känns som att ingredienserna trillar ur kan du lägga över en tallrik och flippa över quesadillan på den och sen tillbaka i pannan men det brukar inte behövas när osten smält.
Lämna ett svar