Känns som att allt jag publicerar just nu kommer i efterhand. Som den här middagen som lagades som någon slags hyllning till Frankrikes nationaldag. Visst känns väl ingredienser som haricot verts, dijon och kapris lite franskt ändå? Den här middagen blev så populär i somras att den gick på repeat någon gång och häromdagen när jag bjöd mina kompisar på en sensomrig vinlunch dök den visst upp igen. Vad kan jag säga. Man ändrar inte ett vinnande koncept.
Aldrig mer torra kycklingfiléer
Mitt knep för att lyckas med kycklingfiléerna är att ta en brödkavel eller morteln och försiktigt banka ut dem så att de blir jämntjocka och även mörade. Det här fungerar varje gång och vi behöver aldrig äta torra kycklingfiléer.
Ingredienser 4 portioner
Kyckling
- 4 kycklingbröst
- 1 msk dijonsenap
- 1 ägg
- vetemjöl
- ca 2 dl panko
- mild olivolja till stekning (eller rapsolja)
- 10-12 sardellfiléer
- 2 msk kapris
- 1 citron
- salt och peppar
Haricot verts- och vitlökssallad
- ca 400 g haricot verts
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 tsk sherryvinäger
- salt och peppar
Zucchini och parmesansallad
- 1 stor zucchini
- 1 msk salt
- 1 msk hackad, färsk mynta
- 1 msk hackad, färsk basilika
- ca 1 dl hyvlad parmesan
- 2 msk marconamandlar hackade
- Olivolja
- zest och juice från 1/2 till en 1 citron, beroende på stl
Gör så här
Använd en osthyvel eller mandolin till att hyvla zucchinin tunt. Fördela saltet jämnt över och stå medan du förbereder resten.
Banka ut kycklingen varsamt så att den är ca 2 cm tjock.
Torka av dem och bred ut ett tunt lager av dijon på filéerna, salta och peppra.
Vänd filéerna först i mjöl, sen ägg och sist pankon.
Ställ åt sidan
Koka haricots vert i lättsaltat vatten i ca 2-3 minuter. Skölj i kallt vatten.
Finhacka vitlöken och blanda med olivolja och vinäger. Häll över haricots verten.
Finhacka sardeller och kapris.
Krama ur så mycket vätska du kan ur zucchinin blanda i en skål. Riv över citronzest och pressa över citronjuice. Ringla över 1 msk olivlolja och blanda i örterna. Smaka av med salt och peppar och strö över parmesan och den hackade mandeln.
Hetta upp en panna med 1 cm olivolja i botten. Stek kycklingen med medelvärme tills den blivit krispig och gyllene på båda sidor. Ca 3 min/sida. Lägg åt sidan på lite hushållspapper för att bli av med extra olja.
Servera kycklingen skivad med kapris- och sardellhacket och en citronklyfta.
Lämna ett svar