• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

massor av mat för moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Bloggen maten och jag
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Helglunch / En fransk sommarmiddag som hände

En fransk sommarmiddag som hände

Cina · september 13, 2023 · Leave a Comment

Känns som att allt jag publicerar just nu kommer i efterhand. Som den här middagen som lagades som någon slags hyllning till Frankrikes nationaldag. Visst känns väl ingredienser som haricot verts, dijon och kapris lite franskt ändå? Den här middagen blev så populär i somras att den gick på repeat någon gång och häromdagen när jag bjöd mina kompisar på en sensomrig vinlunch dök den visst upp igen. Vad kan jag säga. Man ändrar inte ett vinnande koncept.

Aldrig mer torra kycklingfiléer

Mitt knep för att lyckas med kycklingfiléerna är att ta en brödkavel eller morteln och försiktigt banka ut dem så att de blir jämntjocka och även mörade. Det här fungerar varje gång och vi behöver aldrig äta torra kycklingfiléer.

Ingredienser 4 portioner

Kyckling
  • 4 kycklingbröst
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • vetemjöl
  • ca 2 dl panko
  • mild olivolja till stekning (eller rapsolja)
  • 10-12 sardellfiléer
  • 2 msk kapris
  • 1 citron
  • salt och peppar
Haricot verts- och vitlökssallad
  • ca 400 g haricot verts
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sherryvinäger
  • salt och peppar
Zucchini och parmesansallad
  • 1 stor zucchini
  • 1 msk salt
  • 1 msk hackad, färsk mynta
  • 1 msk hackad, färsk basilika
  • ca 1 dl hyvlad parmesan
  • 2 msk marconamandlar hackade
  • Olivolja
  • zest och juice från 1/2 till en 1 citron, beroende på stl

Gör så här

Använd en osthyvel eller mandolin till att hyvla zucchinin tunt. Fördela saltet jämnt över och stå medan du förbereder resten.

Banka ut kycklingen varsamt så att den är ca 2 cm tjock.

Torka av dem och bred ut ett tunt lager av dijon på filéerna, salta och peppra.

Vänd filéerna först i mjöl, sen ägg och sist pankon.

Ställ åt sidan

Koka haricots vert i lättsaltat vatten i ca 2-3 minuter. Skölj i kallt vatten.

Finhacka vitlöken och blanda med olivolja och vinäger. Häll över haricots verten.

Finhacka sardeller och kapris.

Krama ur så mycket vätska du kan ur zucchinin blanda i en skål. Riv över citronzest och pressa över citronjuice. Ringla över 1 msk olivlolja och blanda i örterna. Smaka av med salt och peppar och strö över parmesan och den hackade mandeln.

Hetta upp en panna med 1 cm olivolja i botten. Stek kycklingen med medelvärme tills den blivit krispig och gyllene på båda sidor. Ca 3 min/sida. Lägg åt sidan på lite hushållspapper för att bli av med extra olja.

Servera kycklingen skivad med kapris- och sardellhacket och en citronklyfta.

Filed Under: Helglunch, Lunch med vänner, Medelhavssmaker, Sallader, Sommarmat Tagged With: Kyckling

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ris Rödbetor soppa Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Chili och ponzumarinerade ägg
  • Marängswiss med björnbärssirap och en 15-åring
  • Kryddig linssoppa för förkylda höstdagar
  • Spetskål-,äppel-, och fänkålsslaw med dragon och dijon
  • Rischips med räkor och sötpotatiscrisp
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023