• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

massor av mat för moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Bloggen maten och jag
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Medelhavssmaker / Haricots verts tonnato

Haricots verts tonnato

Cina · september 13, 2023 · Leave a Comment

Det här är den bästa salladen till allt eller ska jag säga bästa dressingen. Jag tycker verkligen att Vitello Tonnato är något av det godaste man kan äta men känner mig kluven till att äta kalvkött. Kanske är det ändå såsen som är grejen.

Jag har ätit mycket vaxbönor och haricots vert i sommar eftersom de är i säsong. Ett tag till går de att köpa färska från Sverige så passa på. Gör och ät den här salladen som den är eller till fisk, kyckling eller halloumi.

Ingredienser 4 portioner

  • ca 500 g haricots vert
  • 150 ruccola
  • 2 stjälkar blekseller
  • 1 näve eller 1 cocktailtomater
  • parmesanost
  • kapris

Tonnatosås

  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 2 dl olivolja
  • 1 äggula
  • juice från 2 citroner
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 msk kapris
  • salt och peppar

Gör så här

Koka haricots vert i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Häll över i durkslag och skölj med kallt vatten.

Häll av lite av oljan från tonfisken och lägg sen alla ingredienser till såsen i en mixerskål och blanda till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

Blanda haricots vert, med delade tomater, finhackad selleri och ruccola.

Häll över tonnaton och hyvla över parmesan och dekorera med extra kapris.

Filed Under: Medelhavssmaker, Sallader, Sommarluncher, Sommarmat Tagged With: Haricots vert, Tonnato

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ris Rödbetor soppa Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Chili och ponzumarinerade ägg
  • Marängswiss med björnbärssirap och en 15-åring
  • Kryddig linssoppa för förkylda höstdagar
  • Spetskål-,äppel-, och fänkålsslaw med dragon och dijon
  • Rischips med räkor och sötpotatiscrisp
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023