Det här är den bästa salladen till allt eller ska jag säga bästa dressingen. Jag tycker verkligen att Vitello Tonnato är något av det godaste man kan äta men känner mig kluven till att äta kalvkött. Kanske är det ändå såsen som är grejen.
Jag har ätit mycket vaxbönor och haricots vert i sommar eftersom de är i säsong. Ett tag till går de att köpa färska från Sverige så passa på. Gör och ät den här salladen som den är eller till fisk, kyckling eller halloumi.
Ingredienser 4 portioner
- ca 500 g haricots vert
- 150 ruccola
- 2 stjälkar blekseller
- 1 näve eller 1 cocktailtomater
- parmesanost
- kapris
Tonnatosås
- 2 burkar tonfisk i olja
- 2 dl olivolja
- 1 äggula
- juice från 2 citroner
- 2 stora vitlöksklyftor
- 1 msk kapris
- salt och peppar
Gör så här
Koka haricots vert i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Häll över i durkslag och skölj med kallt vatten.
Häll av lite av oljan från tonfisken och lägg sen alla ingredienser till såsen i en mixerskål och blanda till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
Blanda haricots vert, med delade tomater, finhackad selleri och ruccola.
Häll över tonnaton och hyvla över parmesan och dekorera med extra kapris.
Lämna ett svar