• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Kyckling- och äggmacka med Kimchi

Kyckling- och äggmacka med Kimchi

Cina · september 13, 2023 · Leave a Comment

Det här blev snabbt en favoritmacka och det perfekta sättet att ta vara på lite överbliven kyckling. Det är den sortens macka som man blir mätt på.

Onyanserad reklam för Kimchi

Jag har Kimchi på för det är det märkligt godaste som finns. Ni vet, som det är med illaluktande ostar. Det går såklart att köpa Kimchi i butik men varför inte prova på att göra din egen. Jag började med Jennie Walldéns recept och har hållit mig till det ända sedan dess men med vissa ändringar och spontana infall. Det är inte svårt, möjligen tycker någon att det luktar ”funky” när du öppnar burken men till sist kapitulerar man. Jag har den på mackor, i nudlar, på pizza och har sagt det förut men upprepar det. Kimchi tillsammans med smält ost som mozzarella, gruyere och cheddar är sinnesjukt gott.

Du behöver det här för 1 portion

  • Valfritt bröd
  • ca 1 kycklinglår (hackat)
  • 1 ägg (hackat)
  • 1 dl kimchi
  • 2 msk majonäs
  • koriander

Gör så här

Koka ägget i 6,5 minut

Hacka ägg och kyckling. Blanda med kimchi och majonäs och lägg på mackan. Toppa med koriander.

Slut på meddelande!

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Leftover rescue, Leftovermakekover, Mackor

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB