• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Rischips med räkor och sötpotatiscrisp

Rischips med räkor och sötpotatiscrisp

Cina · september 13, 2023 · Leave a Comment

Ibland drabbas jag av en stark lust att fritera rispapper. Det är bara att titta på videoklipp när man gör det så förstår du varför.  (Finns på mitt Insta @lunchhemma) Det drev hela den här lilla anrättningen som väl får kallas ett lyckat haveri.  Meningen var att göra små bollar av räkor, sötpotatis och salladslök.  THAT didn’t happen!! Men vad gjorde det. Sötpotatisen gjorde att allt blev som ihopklibbat på ett annat sätt istället och nu bestämmer jag att det är det rätta sättet. 

Det här är något slags mellanting mellan förrätt, smårätt men inte riktigt middag.

Det är inte jättenoga med mängderna av något här, men med rismjölet/maizenan kan tänka ½  msk/dl riven potatis.

Ingredienser 4 portioner

  • 4 ark rispapper
  • 1/2 sötpotais (riven)
  • 200 g räkor
  • 2 msk maizena eller rismjöl
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 salladslökar
  • Olja till fritering och stekning
  • 3 msk majonäs
  • 1 msk srirachasås

Gör så här

Börja med att fritera rischipsen så kan du spara oljan till sötpotatisen. Hetta upp en panna med rapsolja så att den täcker botten och ca 1 cm upp. Lägg i rispappersarken ett åt gången. Det tar sekunder för dem att bli klara så ha ett papper på ett galler redo att lägga de färdiga chipsen på.

Blanda Srirachasås och majonäs.

Sen gör du såhär. Riv sötpotatis, skiva salladslök och blanda med räkor, sesamfrö och ett par matskedar rismjöl eller maizena, salta lätt.

Hetta upp en panna med oljan och klicka ner blandningen i den heta oljan. Tryck till dem lite så att klickarna steks jämnt och stek tills potatisen blivit krispig i kanterna.

Lägg upp och varva chips med sötpotatiskluttarna och koriander.

Ringla över Srirachamajon.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Förrätter Tagged With: räkor, Riships

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB