Ibland drabbas jag av en stark lust att fritera rispapper. Det är bara att titta på videoklipp när man gör det så förstår du varför. (Finns på mitt Insta @lunchhemma) Det drev hela den här lilla anrättningen som väl får kallas ett lyckat haveri. Meningen var att göra små bollar av räkor, sötpotatis och salladslök. THAT didn’t happen!! Men vad gjorde det. Sötpotatisen gjorde att allt blev som ihopklibbat på ett annat sätt istället och nu bestämmer jag att det är det rätta sättet.
Det här är något slags mellanting mellan förrätt, smårätt men inte riktigt middag.
Det är inte jättenoga med mängderna av något här, men med rismjölet/maizenan kan tänka ½ msk/dl riven potatis.
Ingredienser 4 portioner
- 4 ark rispapper
- 1/2 sötpotais (riven)
- 200 g räkor
- 2 msk maizena eller rismjöl
- 2 msk sesamfrön
- 2 salladslökar
- Olja till fritering och stekning
- 3 msk majonäs
- 1 msk srirachasås
Gör så här
Börja med att fritera rischipsen så kan du spara oljan till sötpotatisen. Hetta upp en panna med rapsolja så att den täcker botten och ca 1 cm upp. Lägg i rispappersarken ett åt gången. Det tar sekunder för dem att bli klara så ha ett papper på ett galler redo att lägga de färdiga chipsen på.
Blanda Srirachasås och majonäs.
Sen gör du såhär. Riv sötpotatis, skiva salladslök och blanda med räkor, sesamfrö och ett par matskedar rismjöl eller maizena, salta lätt.
Hetta upp en panna med oljan och klicka ner blandningen i den heta oljan. Tryck till dem lite så att klickarna steks jämnt och stek tills potatisen blivit krispig i kanterna.
Lägg upp och varva chips med sötpotatiskluttarna och koriander.
Ringla över Srirachamajon.
Lämna ett svar