• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Desserter / Rosmarinpäron med mandelpannacotta

Rosmarinpäron med mandelpannacotta

Cina · september 13, 2023 · Leave a Comment

Har jag blivit en person som gör desserter och sötsaker?  Jag har liksom alltid varit mer ”salt än söt” och helt plötsligt har jag börjat lägga upp desserter i mitt flöde. 

Men jag hade tre bra anledningar.  Vinlunch med vänner i värmen, fådda päron från trakten och en idé som jag ville testa. 

Idén funkade, vännerna gillade desserten och päronen kom till glädje. Receptet är lättlagat och passar faktiskt bäst att förbereda dagen innan vilket man gillar när man helst vill vara med på lunchen själv.  På bilden har pannacottan runnit ut lite eftersom jag när jag tog bilden vispade upp den och hällde över men vid serveringen var den fast och kunde lätt formas till fina ägg.  Du skulle också kunna göra pannacottan direkt i serveringsskålar och lägga päronen ovanpå när du serverar. Just sayin’ om du är en sån som vill att det ska vara piffigt. 

Ingredienser 6 portioner

Rosmarinpäron

  • 6 päron 
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk citronjuice
  • 1 varv citronskal (skalat med potatisskalaren)
  • 1 kvist rosmarin

Mandelpannacotta

  • 2,5 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 bittermandel (finriven)
  • 2 dl mandelmjölk 
  • Till servering: rostade mandelflarn

Gör så här

Koka upp sockerlagen (allt utom rosmarinkvisten)

Skala och dela päronen och lägg päronen en in glasburk med rosmarinkvisten. Häll över den varma sockerlagen. Låt stå över natten. 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter

Koka upp grädden med socker, vaniljpulver och bittermandeln. Ställ kastrullen åt sidan lägg i gelatinbladen och vispa en minut. 

Häll i mandelmjölken och rör ett par varv. 

Häll upp pannacottan i en skål/eller portionsskålar, täck med plastfolie ända ner mot ytan så att det inte bildas en hinna.  Ställ i kyl över natten. 

Filed Under: Desserter Tagged With: Mandelpannacotta, Rosmarinpäron

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB