• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Shicimisrostad pumpa med sobanudlar och pocherat ägg

Shicimisrostad pumpa med sobanudlar och pocherat ägg

Cina · oktober 13, 2023 · Leave a Comment

Jag har snöat in på pumpa och hade någon idé om att testa den med all världens smaker. Vi får väl se hur långt jag kommer. Det var ju det där med livet också.  Den här varianten drar åt det japanska hållet.

Jag har varit på den asiatiska matbutiken och köpt på mig lite allt möjligt. Har all förståelse för att det är grejer man inte alltid har hemma så jag skriver receptet med förslag på alternativ. Men jag hoppas också att jag kan inspirera till att prova lite nya kryddor och grönsaker. Många av dem finns i välsorterade matbutiker. Kyddor kan du köpa online, t.ex på drakfrukt.se

Shichimi Togarashi är en kryddblanding från det japanska köket. Den innehåller chili, japansk peppar, rostade apelsinskal, svarta och vita sesamfrön, och ingefära. Alla  perfekta med pumpan. 

Ingredienser 2 portioner

  • 100 g sobanudlar (kan ersättas med valfria nudlar)
  • rapsolja 
  • 200 g vattenspenat (kan ersättas med mangold, grönkål, bladspenat)
  • 1 msk fint strimlad ingefära
  • ½ butternutpumpa
  • ca en ½ tsk shicimikrydda (kan ersättas med cayennepeppar och mald ingefära)
  • salt
  • 0,75 dl ponzu
  • 2 ägg
  • 1 msk ättika
  • 2 nypor shisosalt (ej nödvändigt)
  • 1 msk finhackad kinesisk gräslök (kan ersättas med gräslök eller ramslök vid säsong)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 konventionell

Skala och skär pumpan i centimetertjocka skivor. Lägg på en plåt och tillsätt olja, salt, och, shichimi.

Rosta i ugnen tills de fått ordentligt med färg (ca 30-40 min) 

Under tiden kokar du sobanudlarna enligt förpackningsinstruktionerna och ställer åt sidan.

Fyll på samma kastrull med nytt vatten och vinägern och koka upp för att pochera äggen i (Du kan också steka äggen löst)

Stek spenaten i lite olja och salt tillsammans med den finstrimlade ingefäran och ställ åt sidan.

Ta ut pumpan och lägg i en skål och häll över ponzun och låt det dra ett medan ägget pocheras.

Knäck äggen i en skål. 

Ta en slev och gör en virvel i det sjudande vattnet och häll varsamt ner äggen i virveln så sveps äggvitan runt gulan. 

Låt dem sjuda i 3 minuter. 

Under tiden gör du klart dina skålar med sobanudlar, vattenspenat, och pumpan och såklart all ponzu. 

Ta upp äggen och lägg på toppen. Krydda med gräslöken och shisosaltet.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, glutenfritt, Laktosfritt Tagged With: Butternutpumpa, Pumpa, shicimi

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB