Quesadillas är comfort food när den är som bäst. Dessutom är de den optimala behållaren för diverse ingredienser som man inte vet vad man ska göra med. Men som namnet skvallrar om så kan man inte göra dem utan osten. Exakt vilken sorts ost du väljer är inte jätteviktigt, men en hårdost av något slag måste det vara så att den inte rinner iväg. Jag älskar tuna melts och tänkte att en tortilla går ju lika bra som annat bröd. Det gör den dessutom perfekt lämpad att äta med händerna utan för mycket kladd.
Det här receptet är taget ur min bok Lunch hemma – snabba solorätter utan svinn
Ingredienser (1 portion)
- 2 tortillabröd
- 1 burk MSC-märkt tonfisk i olja (ca 150 g) 1 msk hackad persilja
- 1 msk hackad kapris
- 1 1⁄2 dl riven ost (ska det vara comfort
- så ska det)
- 1⁄2 tsk chiliflakes 1 msk olivolja
Gör så här
Finhacka persilja och kapris.
Häll av oljan från tonfisken, fördela den på ett av tortillabröden och strö över persilja, kapris, chiliflakes och ost. Lägg på det andra brödet.
Hetta upp oljan i en stekpanna som tortillabrödet ryms i. Lägg i quesadillan och sänk värmen till medelhög. Stek tills brödet har fått lite färg och osten börjat smälta. Den smälta osten kommer att göra att den håller ihop när du ska vända den.
Vänd quesadillan och stek 1–2 minuter på andra sidan. Dela i kvartar och njut!
Lämna ett svar