• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Tuna melt quesadillas

Tuna melt quesadillas

Cina · oktober 27, 2023 · Leave a Comment

Quesadillas är comfort food när den är som bäst. Dessutom är de den optimala behållaren för diverse ingredienser som man inte vet vad man ska göra med. Men som namnet skvallrar om så kan man inte göra dem utan osten. Exakt vilken sorts ost du väljer är inte jätteviktigt, men en hårdost av något slag måste det vara så att den inte rinner iväg. Jag älskar tuna melts och tänkte att en tortilla går ju lika bra som annat bröd. Det gör den dessutom perfekt lämpad att äta med händerna utan för mycket kladd.

Det här receptet är taget ur min bok Lunch hemma – snabba solorätter utan svinn

Ingredienser (1 portion)

  • 2 tortillabröd
  • 1 burk MSC-märkt tonfisk i olja (ca 150 g) 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad kapris
  • 1 1⁄2 dl riven ost (ska det vara comfort
  • så ska det)
  • 1⁄2 tsk chiliflakes 1 msk olivolja

Gör så här

Finhacka persilja och kapris.

Häll av oljan från tonfisken, fördela den på ett av tortillabröden och strö över persilja, kapris, chiliflakes och ost. Lägg på det andra brödet.

Hetta upp oljan i en stekpanna som tortillabrödet ryms i. Lägg i quesadillan och sänk värmen till medelhög. Stek tills brödet har fått lite färg och osten börjat smälta. Den smälta osten kommer att göra att den håller ihop när du ska vända den.

Vänd quesadillan och stek 1–2 minuter på andra sidan. Dela i kvartar och njut!

Filed Under: Comfortfood Tagged With: Quesadilla

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB