• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Bloggen maten och jag
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Tomatsoppa med mac and cheese-topping

Tomatsoppa med mac and cheese-topping

Cina · oktober 30, 2023 · Leave a Comment

Den här soppan är något av en favorit när det kommer till restfest eftersom den tar vara på minst tre ingredienser som annars riskerar att bli till svinn: torrt bröd, gårdagens makaroner och de där ostkanterna som man inte kan göra så mycket med. Den är lika enkel att göra flera portioner av som att göra till en.

Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser 2 stora portioner

  • 1 gul lök
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1 tetra/burk krossade tomater (ca 400 g) 
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • en nypa chiliflakes
  • 1 skiva torrt ljust bröd
  • 1⁄2 msk vinäger eller citronjuice
  • olivolja till stekning och servering
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk kokade makaroner eller pasta/person
  • 1 msk valfri riven ost/person

Gör så här

Värm upp en kastrull som rymmer 1 1/2 liter med cirka 2 matskedar olivolja.

Hacka lök och vitlök grovt. Låt löken steka på medelvärme tills den börjar se genomskinlig ut, det tar cirka 2 minuter. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning och chiliflakes och koka upp.

Riv brödet i ett par stora bitar och lägg det i soppan. Koka med lock i minst 5 minuter eller upp till en kvart beroende på vad som passar ditt lunchschema.

Medan soppan kokar, sprid den rivna osten jämnt i en kall stekpanna. Fördela makaronerna över osten och hetta därefter upp pannan. Stek utan att röra tills osten smält och fått färg och makaronerna klibbat fast i osten. Det tar cirka 3–4 minuter på relativt hög värme. Ta upp makaronerna ur pannan och dela i bitar.

Ta av soppan från spisen, stoppa ner mixerstaven och kör tills soppan är slät. Smaka av med vinäger/citronjuice, salt och peppar. Lägg mac and cheese-bitarna på toppen och ringla olivolja över före servering.

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Soppa, Vegetariskt

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Bulgur Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ricotta Sobanudlar soppa Spenat Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Carnitas på julskinka och revbensspjäll
  • Lussebullebrûlée
  • Ceviche på gravad lax
  • Smashed brysselkål med Västerbottensost
  • Pasta med grönkål- och mandelpesto
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023