Jag har lagat så mycket mat i helgen. Igår kväll kände jag att jag bara ville beställa takeway. Men så börjar jag klura på något och rätt vad det är har jag tagit beslutet att laga maten själv. Tonåringarna vill inget hellre än ha köpemat. Det är verkligen hemmakockens förbannelse. Oh well. De här potatisarna fick de inte. Det fick däremot jag. De är kryddiga, och lite gottigt klibbiga och jag serverade dem med en quionoasallad, lite turkiskt yoghurt och citronpicklad lök. Men du kan ha dem som tillbehör till vilket protein som helst eller som huvudingrediens. Någon snabblunch är det väl inte direkt. Den tar sin tid i ugnen men arbetsinsatsen är minimal.
Ingredienser, 4 portioner
- 4 sötpotatisar i samma storlek
- rapsolja
- salt
- 2 msk harissa
- 1,5 msk honung
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 tsk granatäpplesirap (kan uteslutas)
- 1 tsk spiskummin
- 1 nypa salt
- 1 msk sesamfrön (kan uteslutas)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader (180 grader) varmluft
Gnid in potatisarna med lite rapsolja och salta lätt. Stick lite hål i potatisena och baka dem hela i ugnen i 45 minuter.
Under tiden blandar du din glaze på honung, harissa, granatäppelsirap, spisummin, vitlök och salt.
Ta ut potatisen, dela den på mitten och skär skåror i den.
Pensla över glazen och strö sesamfrön över
Sätt in dem i ugnen och baka ytterligare 15-20 minuter
Lämna ett svar