• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Ugnsbakad aubergine med ricotta och tomat

Ugnsbakad aubergine med ricotta och tomat

Cina · januari 10, 2024 · Leave a Comment

Äntligen vardag igen! Som jag har längtat. Det är som att all ledighet gör att jag tänker en massa men gör ingenting. Det måste liksom vara lite trångt med tid för att man ska få grejer ur händerna. Som en god lunch t.ex. Vilket är precis vad det här. Den svängs ihop på 15 min men behöver lagas i nästan en timme i ugnen för ingen gillar en halvfärdig aubergine. Jag råkade ha en färdig tomatsås i kylen. Men du kan också använda färska tomater eller krossade tomater. Kom ihåg att krydda upp dem innan. Förslagsvis med salt, peppar och vitlök. 

Ugnsbakad aubergine med ricotta

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • olivolja
  • flingsalt
  • 3-4 msk ricotta
  • 3-4 msk riven parmesan
  • 1 dl krossade tomater eller 10 – 15 cocktailtomater
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Dela auberginen genom att skära 1 cm tjocka skivor från stjälken och igenom. Du vill alltså att den ska sitta ihop uppe vid stjälken. Sprid sen ut skivorna som en solfjäder. Salta och gnid in varje skiva med olivolja och låt stå medan ugnen blir varm. (ca 20 min)

Blanda ricotta och den rivna parmesanen och skiva tomaterna (eller blanda ihop krossad tomat med vitlök, salt och peppar)

Bred ut ricottablandningen mellan aubergineskivorna och lägg auberginen på en plåt eller en ugnsfast form. 

Bred ut tomaterna över, salta och baka i ugnen ca 50 – 60 min.  Du vill att aubgerinen ska vara krämig. 

Servera med svartpeppar, persilja och extra olivolja.

Filed Under: Comfortfood, glutenfritt, Grönsaker, Medelhavssmaker, Vegetariskt Tagged With: Aubergine, Ricotta

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB