Äntligen vardag igen! Som jag har längtat. Det är som att all ledighet gör att jag tänker en massa men gör ingenting. Det måste liksom vara lite trångt med tid för att man ska få grejer ur händerna. Som en god lunch t.ex. Vilket är precis vad det här. Den svängs ihop på 15 min men behöver lagas i nästan en timme i ugnen för ingen gillar en halvfärdig aubergine. Jag råkade ha en färdig tomatsås i kylen. Men du kan också använda färska tomater eller krossade tomater. Kom ihåg att krydda upp dem innan. Förslagsvis med salt, peppar och vitlök.

Ingredienser
- 1 aubergine
- olivolja
- flingsalt
- 3-4 msk ricotta
- 3-4 msk riven parmesan
- 1 dl krossade tomater eller 10 – 15 cocktailtomater
- 1 msk hackad persilja
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Dela auberginen genom att skära 1 cm tjocka skivor från stjälken och igenom. Du vill alltså att den ska sitta ihop uppe vid stjälken. Sprid sen ut skivorna som en solfjäder. Salta och gnid in varje skiva med olivolja och låt stå medan ugnen blir varm. (ca 20 min)
Blanda ricotta och den rivna parmesanen och skiva tomaterna (eller blanda ihop krossad tomat med vitlök, salt och peppar)
Bred ut ricottablandningen mellan aubergineskivorna och lägg auberginen på en plåt eller en ugnsfast form.
Bred ut tomaterna över, salta och baka i ugnen ca 50 – 60 min. Du vill att aubgerinen ska vara krämig.
Servera med svartpeppar, persilja och extra olivolja.
Lämna ett svar