• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Bakat / Krispig granola på dadelsirap

Krispig granola på dadelsirap

Cina · januari 11, 2024 · Leave a Comment

Jag experimenterar ständigt med mina granolarecept och tar lite vad jag har hemma. Just det här blev en lättgjord variant med väldigt bra smak tack vare dadelsirapen. Jag brukar köpa Sevans eller Zeinas En produkt som jag numera oftast använder istället för vanlig sirap även till brödbak.

När det kommer till rostningen av granola så är det verkligen en fråga om smak. En del vill ha mörkt rostad och andra lite ljusare så experimentera lite själv med tiden mellan 20-30 min. Notera att allas ugnar är lite olika så håll ett öka på rostningen. Jag brukar ta ut och vända granolan ett par gånger och sen låter jag den sista torkningen ske på eftervärmen i ugnen. Om du inte har orostade kokosflakes kan du såklart använda rostade men blanda i dem när granolan är klar. Välj bra havregryn så att du slipper få en smulig granola. Jag brukar använda Änglamarks som jag tycker är den mest prisvärda. Men Saltå Kvarns dinkelflingor är riktigt bra liksom Warbro Kvarns. Dock till ett lite högre pris.

Ingredienser

  • ca 400 g havregryn
  • 3 msk kokosolja
  • 1 1/2 dl hett vatten
  • 4 msk dadelsirap
  • 0,75 dl linfrö
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl kokosflakes (orostade)
  • 10 torkade dadlar

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader

Blanda dadelsirap, kokosolja och hett vatten i en bunke och rör om så att oljan löser sig. Häll havregryn och linfrö och blanda varsamt så att inte grynen krossas.

Häll ut på en plåt och tillsätt solrosfrön, pumpakärnor och kokosflakes.

Sätt in i ugnen och rosta i ca 25 minuter. Ta ut och vänd granolan två gånger. Stäng av ugnen och låt granolan gå klart på eftervärme.

Ta ut granolan och klipp ner dadlarna i småbitar.

Förvara i burk eller ziplockpåse.

Filed Under: Bakat, glutenfritt, Mellanmål Tagged With: granola

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB