• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Krämig cannellini med konfiterad vitlök och tomat

Krämig cannellini med konfiterad vitlök och tomat

Cina · januari 12, 2024 · Leave a Comment

Små rätter är de bästa rätterna ellerhur! De kräver inga större beslut och är inte så ansträngande att laga. Samtidigt tillfredställer de det mest omedelbara suget och hungern och man kan komplettera med lite vad som helst.  Jag gillar att jobba så.  Så de här bönorna åts tillsammans med gott surdegsbröd.

Att konfitera innebär att man kokar något i fett I det här fallet vitlöksklyftorna och tomaterna som jag kokar i olivolja.  Vitlöken kommer bli alldeles mild och krämig och tomaterna fylliga och smakrika. Dessutom får du en smakrik olja som du kan använda i bönröran eller till något annat.  Knepet här är att hetta upp oljan men sen sänka värmen rejält så att du inte bränner vitlöken och tomaterna spricker. Vitlöken ska alltså inte bli brun utan bara mjuk.

Krämiga cannellinibönor med konfiterad vitlök och tomat

Ingredienser

  • 400 g cannellinibönor
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • 1 handfull cocktailtomater
  • 1 nypa chiliflakes
  • salt till smaksättning

Gör så här

Hetta upp oljan i en kastrull. Sänk värmen och lägg i tomater och vitlöken. Låt stå i 5-10 minuter. 

Under tiden, häll av vätskan från bönorna och lägg dem i en mixerskål.  När vitlöken är klar lägger du alla vitlökslyftor och 2-3 msk olivolja och citronjuice och mixar till en slät creme. 

Smaka av med salt

Filed Under: Comfortfood, Förrätter, glutenfritt, Laktosfritt, Medelhavssmaker, Mellanmål, Vegetariskt Tagged With: Cannellinibönor, confit, konfiterad vitlök, vita bönor

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB