Små rätter är de bästa rätterna ellerhur! De kräver inga större beslut och är inte så ansträngande att laga. Samtidigt tillfredställer de det mest omedelbara suget och hungern och man kan komplettera med lite vad som helst. Jag gillar att jobba så. Så de här bönorna åts tillsammans med gott surdegsbröd.
Att konfitera innebär att man kokar något i fett I det här fallet vitlöksklyftorna och tomaterna som jag kokar i olivolja. Vitlöken kommer bli alldeles mild och krämig och tomaterna fylliga och smakrika. Dessutom får du en smakrik olja som du kan använda i bönröran eller till något annat. Knepet här är att hetta upp oljan men sen sänka värmen rejält så att du inte bränner vitlöken och tomaterna spricker. Vitlöken ska alltså inte bli brun utan bara mjuk.

Ingredienser
- 400 g cannellinibönor
- 1 dl olivolja
- 1 msk citronjuice
- 5-6 vitlöksklyftor
- 1 handfull cocktailtomater
- 1 nypa chiliflakes
- salt till smaksättning
Gör så här
Hetta upp oljan i en kastrull. Sänk värmen och lägg i tomater och vitlöken. Låt stå i 5-10 minuter.
Under tiden, häll av vätskan från bönorna och lägg dem i en mixerskål. När vitlöken är klar lägger du alla vitlökslyftor och 2-3 msk olivolja och citronjuice och mixar till en slät creme.
Smaka av med salt
Lämna ett svar