• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sallader / Omelett med haricot verts i dijonvinaigrette

Omelett med haricot verts i dijonvinaigrette

Cina · mars 11, 2024 · Leave a Comment

Ja, här hittade jag ett påbörjat inlägg som legat till sig allt medan sportlovet passerade, ytterligare en vecka och ännu en påbörjad. Vad kan jag säga annat än att det här för tillfället är en försummad, stackars blogg. Men häromdagen när Instagram och Facebook var nere för räkning under en stund så tänkte jag hur glad jag ändå är för bloggen även om ni inte alls är lika många här som på mitt Instagram.

Den här enkla lunchen svängdes ihop i någon slags våryra. Solen sken och snön smälte, livet kändes enkelt och jag ville bara ha de där krispiga harit vertsen som låg och väntade i kylen. Tömde en liten påse med rostad couscous bara för att jag hade den. Men omelett och haricot verts räcker gott och väl.

Jag vill ha krispiga haricot verts så jag kokar dem sällan längre än 3 min och därefter direkt ner i ett kallbad. Finhackad schalottenlök och en vinaigrette med dijon och dragon. 1 msk vinäger och 1/2 msk dijon på 3 msk olivolja och sen tycker jag 1/2 tsk honung är gott. . Toppa med svartpeppar.

Filed Under: Sallader, Snabblunch Tagged With: dijonvinaigrette, Haricots vert, Omelett

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB