Nu börjar salladssäsongen. Alltså inte något slags “Beach 2024 projekt”. Sånt håller jag inte på med. Däremot är behovet av varm mat mindre och bra grönsaker blir mer tillgängliga. Men först ska vintergrönisarna ut och det här blir säsongens sista grönkål. Den här har legat fryst och är i prima skick. Jag hade lite kyckling hemma så den fick åka ner i salladen men den är inte nödvändig. Det blir en matig sallad med nötterna och brödet.
Ingredienser
- Grönkål
- Kyckling (ev rester om du har hemma)
- Rostade valnötter
- Bröd
- Citronzest
Dressing
- 3 msk olivolja
- 1 msk sardellpasta
- 2 msk citronjuice
- ½ -1 dl finriven parmesan
- ½ vitlöksklyfta
Gör så här
Blanda ingredienserna till dressingen med en mixerstav. Om du inte har sardellpasta kan du ta 4-5 sardellfiléer.
Finhacka grönkålen, stek brödet och rosta valnötterna. Blanda allt i en skål.
Riv över citronzest och häll över dressingen och blanda väl.
Lämna ett svar