• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Lunchmacka med karamelliserad fänkål

Lunchmacka med karamelliserad fänkål

Cina · mars 20, 2024 · Leave a Comment

Det händer ganska ofta att jag köper fänkål för att jag har en idé och sen glömmer jag bort vilken den idén var och så blir de liggande. Det var den här fänkålens öde. Som tur är fick jag en ny idé.

Jag gillar egentligen fänkål bäst rå. Tunt skivad tillsammans med apelsin, olivolja och rostade nötter t.ex. Men idag var varm mat en del av överlevnadsstrategin och karmelliserad fänkål är inte direkt äckligt. 

Ingredienser till en jättehungrig eller två lagom hungria

  • Bröd
  • 1 litet fänkålsstånd
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk olivolja
  • 1 nypa flingsalt
  • ½ mozzarella 
  • 0,75 dl marconamandlar (eller helt vanliga mandlar, pistagenötter, cashew och lite extra salt)
  • 1 näve bladpersilja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör.

Skiva fänkålen riktigt tunt och häll ner i stekpannan. Sänk värmen till medelvärme, addera en nypa salt och stek tills den börjar få lite brynt färg. 

Under tiden, blanda mandlar, persilja, vitlök, parmesanonst och olivolja i en mortel eller mixer. Smaka av med salt och peppar

När fänkålen är klar gör iordning din macka med med pesto på botten och toppen och fänkål och mozzarella i mitten.

Filed Under: Comfortfood, Mackor, Medelhavssmaker, Vegetariskt Tagged With: Fänkål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB