Av rubriken så tror jag att du förstår det är Fetaosten som är grejen här. Det var det enda jag ville ha just denna dag. Allt annat kan du improvisera men jag listar vad jag hade under ingredienser. Om du gått igenom fler än ett inlägg här på bloggen så har du garanterat märkt att jag gillar matiga sallader. Så här på vårkanten när det är snålt med värmen men man ändå har någon slags vårfeeling så adderar jag något varmt till salladen. Idag är det fetaost. Jag skulle kunna säga att du kan ta Halloumi och det kan du och det är gott. Men det inte samma sak som med Feta.
Ingredienser
- Machesallad
- rädisor
- saltrostade pumpakärnor
- rödlök
- sumak
- citronjuice
- olivolja
- fetaost
- Salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader övervärme eller grill
Lägg fetaosten på ett bakplåtspapper med lite olja
När ugnen är varm ställ in fetan högt upp i ugnen ca 5-10 min beroende på tillagningsläget. Ha koll på den.
Under tiden blanda ingredienserna till salladen.
Ta ut Fetan, lägg på salladen och toppa med Sumak, citron, olivolja och de rostade pumpakärnorna. Smaka av med salt och peppar.
Lämna ett svar