Jag LOVAR att det här kommer att bli sommarens hit. Vi har kört den på AWn:n på Boo Gårdsbageri och alla älskar den. Bäst av allt är att den är så enkel att göra, lätt att variera och går att förbereda.
Jag använder bifftomater för jag tycker att det blir en bra balans mellan vätska och fruktkött. Viktigt när du river tomaterna är att göra det ända in till skalet för det är där mycket av det fasta köttet finns.
Jag smaksätter med dill eller mynta för de är örter som passar otroligt bra till tomater och inte är fullt så uttjatade som den älskade basilikan. Men självklart går det bra med basilika, oregano, persilja, timjan eller varför inte lite friterad salvia.
Den här gången provade jag Balsamvinäger Rosé från Zeta. Väldigt mild och fin i smaken till det här. Men såklart tar du vad du har. Jag skulle dock inte använda en mörk balsamvinäger för det är så synd på den rosa, fina tomatsåsen.
Ingredienser 1 portion
- 1 bifftomat
- 1/3 vitlöksklyfta
- 1 nypa flingsalt
- 2 tsk vinäger
- 1 msk olivolja
- 1 msk finhackad mynta
- 1 msk hackade pistagenötter
- 1 burrata
- 1 nypa mild chili t.ex espelette eller urfa biber alterntivt svartpeppar
Gör så här
Riv tomaten direkt i en skål och var noga med att riva ända in till skinnet så att du inte går miste om det fasta fruktköttet närmast skinner.
Riv ner 1/3 klyfta vitlök
Tillsätt vinäger och olivolja och smaka av.
Lägg i burratan
Finhacka myntan och sprinkla över och gör samma sak med chilin.
Hack pistagenötterna grovt och strö över Burratan och avsluta med lite mer olivolja.
Servera med bröd att städa tallriken med.
Lämna ett svar