• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / glutenfritt / Sötpotatis med tomatsallad och fetaost

Sötpotatis med tomatsallad och fetaost

Cina · oktober 2, 2024 · Leave a Comment

Jag hade bakat sötpotatis häromdagen och fick en halva över. Stekte på den igen så att kanterna blev lätt brända för det är typ det godaste som finns.  Sen gjorde jag en tomatsallad med lime, spiskummin, rödlök och koriander och picklad jalapeño. Toppade med fetaost. Det blev så gott.  

Om du inte inte råkar ha en halv bakad potatis liggandes så fattar jag. Då kan du tärna en halva, vända i lite olja och salt och bränna på den i ugnen för att få den där gojsiga brända kanten.  Picklad jalapeño, kanske man inte heller har (fast man borde) Då tar man en färsk Jalapeno och så är det med det.  Koriander kan ersättas med mynta eller persilja. Sådärja, nu har du inga ursäkter att inte laga den här goda lunchen. 

Bakad sötpotatis med tomatsallad och fetaost

Ingredienser 1-2 portioner

  • 1/2 sötpotatis (beroende på storlek såklart) 
  • 1 näve småtomater eller 1 större
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 rödlök (eller salladslök)
  • en nypa salt
  • 1/2 – 1 hel jalapeño, beroende på styrka
  • Juice från 1/2 lime
  • ca 60 g fetaost 
  • 1-2 msk hackad, färsk koriander
  • 1 msk olivolja 
  • salt och peppar för smaksättning

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader (om du inte har en färdigpackad potatis)

Tärna potatisen 2 cm kuber, vänd i olja och lite salt

Baka av potatisen i ca 15-20 minuter Den ska vara mjuk i mitten och lite bränd på utsidan Alternativt hetta upp en stekpanna med lite olja och stek på den bakade potatisen. Var inte för snabb med att vända den utan låt den bli lite bränd innan du vänder den. 

Hacka löken, och tomaterna och skiva jalapeño. Blanda ihop med spiskummin, lime och smaka av med en nypa salt. 

Smula fetosten.

Strö allt över sötpotatisen toppa med fetost, koriander och olivolja. Smaka ev av med salt och peppar 

Filed Under: glutenfritt, Laktosfritt, Leftover rescue, Sallader, Vegetariskt Tagged With: Sötpotatis

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB