Jag hade bakat sötpotatis häromdagen och fick en halva över. Stekte på den igen så att kanterna blev lätt brända för det är typ det godaste som finns. Sen gjorde jag en tomatsallad med lime, spiskummin, rödlök och koriander och picklad jalapeño. Toppade med fetaost. Det blev så gott.
Om du inte inte råkar ha en halv bakad potatis liggandes så fattar jag. Då kan du tärna en halva, vända i lite olja och salt och bränna på den i ugnen för att få den där gojsiga brända kanten. Picklad jalapeño, kanske man inte heller har (fast man borde) Då tar man en färsk Jalapeno och så är det med det. Koriander kan ersättas med mynta eller persilja. Sådärja, nu har du inga ursäkter att inte laga den här goda lunchen.
Ingredienser 1-2 portioner
- 1/2 sötpotatis (beroende på storlek såklart)
- 1 näve småtomater eller 1 större
- 1/2 tsk spiskummin
- 1/2 rödlök (eller salladslök)
- en nypa salt
- 1/2 – 1 hel jalapeño, beroende på styrka
- Juice från 1/2 lime
- ca 60 g fetaost
- 1-2 msk hackad, färsk koriander
- 1 msk olivolja
- salt och peppar för smaksättning
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader (om du inte har en färdigpackad potatis)
Tärna potatisen 2 cm kuber, vänd i olja och lite salt
Baka av potatisen i ca 15-20 minuter Den ska vara mjuk i mitten och lite bränd på utsidan Alternativt hetta upp en stekpanna med lite olja och stek på den bakade potatisen. Var inte för snabb med att vända den utan låt den bli lite bränd innan du vänder den.
Hacka löken, och tomaterna och skiva jalapeño. Blanda ihop med spiskummin, lime och smaka av med en nypa salt.
Smula fetosten.
Strö allt över sötpotatisen toppa med fetost, koriander och olivolja. Smaka ev av med salt och peppar
Lämna ett svar