• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Vardagshjälten:Tonfiskpasta med citron och chili

Vardagshjälten:Tonfiskpasta med citron och chili

Cina · oktober 15, 2024 · 2 Comments


Den här pastan är en vardagshjälte hos. Tonfiskpasta med citron. Det är grejer som vi alltid har hemma och ett recept som inte behöver vara så exakt. 

Ingredienser 4 portioner

  • 1 paket valfri pasta (400-500 g)
  • 1 färsk, röd chili
  • 1 handfull små tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja 
  • 2 burkar tonfisk i olja (MSC märkt såklart)
  • zest och juice från 1 citron
  • 2 msk smör + 1 msk olivolja 
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp pastavattnet och kom ihåg riktigt med salt (Tänk Medelhav) 

Skär tomaterna i kvartar, finhacka, chili, persilja och vitlök och riv citronzesten så att du har ditt prepp klart.

Koka pastan enligt förpackningsinstruktionerna.

Medan pastan kokar hettar du upp stor stekpanna och häll av oljan från tonfisken i pannan, tillsätt tomaterna, chili, vitlök och juicen från citronen och stek på medelvärme. Färg är inte målet här. När tomaterna börjat mjukna tillsätter du tonfisken och låter allt puttra ihop på svag- till medelvärme medan pastan kokar klart.

När pastan är klar lyfter du över den direkt i stekpannan med en hålslev eller tång. Det är ok att få med lite av pastavattnet här. 

Tillsätt persiljan, citronzest, smör och olivolja och blanda. 

Smaka av med salt och peppar. 

Filed Under: Comfortfood, Medelhavssmaker, Middag, Pastarätter Tagged With: Tonfisk

Reader Interactions

Comments

  1. Susanne Magnusson says

    oktober 17, 2024 at 9:35 f m

    Ser otroligt gott ut och skall pröva detta så fort jag har möjlighet.

    Svara
    • Cina says

      oktober 21, 2024 at 2:06 e m

      Vad roligt Suzanne. Det är verkligen en vardagsfavorit i in familj.

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB