Den här pastan är en vardagshjälte hos. Tonfiskpasta med citron. Det är grejer som vi alltid har hemma och ett recept som inte behöver vara så exakt.

Ingredienser 4 portioner
- 1 paket valfri pasta (400-500 g)
- 1 färsk, röd chili
- 1 handfull små tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk hackad persilja
- 2 burkar tonfisk i olja (MSC märkt såklart)
- zest och juice från 1 citron
- 2 msk smör + 1 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Koka upp pastavattnet och kom ihåg riktigt med salt (Tänk Medelhav)
Skär tomaterna i kvartar, finhacka, chili, persilja och vitlök och riv citronzesten så att du har ditt prepp klart.
Koka pastan enligt förpackningsinstruktionerna.
Medan pastan kokar hettar du upp stor stekpanna och häll av oljan från tonfisken i pannan, tillsätt tomaterna, chili, vitlök och juicen från citronen och stek på medelvärme. Färg är inte målet här. När tomaterna börjat mjukna tillsätter du tonfisken och låter allt puttra ihop på svag- till medelvärme medan pastan kokar klart.
När pastan är klar lyfter du över den direkt i stekpannan med en hålslev eller tång. Det är ok att få med lite av pastavattnet här.
Tillsätt persiljan, citronzest, smör och olivolja och blanda.
Smaka av med salt och peppar.
Ser otroligt gott ut och skall pröva detta så fort jag har möjlighet.
Vad roligt Suzanne. Det är verkligen en vardagsfavorit i in familj.