Den här rätten ingår i min höstlovsstrategi. Ni vet när hungriga tonåringar är hemma och behöver mat fast man själv jobbar. Det är så enkelt att de kan få laga den själva och om det blir rester över till mamman så kommer hon inte klaga. Den kom till genom ett samarbete med Barilla och nu är den här för att stanna.
Ingredienser 4 portioner
- 1 paket Rigatoni al bronzo
- salt
- 2 1/2 msk smör
- 2 1/2 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 5 msk Pesto Rosso
- 4 msk riven parmesanost
- Toppning
- 4-5 msk ströbröd eller dagsgammalt bröd i smulor
- 2 msk olivolja
- 4-5 msk riven parmesanost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader
Koka pastan enligt förpackningsinstruktionerna
Smält smöret och tillsätt mjölet vispa ihop och tillsätt mjölken och koka upp under omrörning. När såsen tjocknat tar du av den från spisen och rör ner pesto och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
Blanda riven parmesan, olivolja och brödsmul
När pastan är klar, blandar du den med ostsåsen och sprider ut en oljad ugnsform.
Strö över bröd och parmesanblandningen och grädda i ugnen ca 15-20, tills toppningen är krispig och gyllene.
Lämna ett svar