• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / glutenfritt / Spagettipumpa med brynt salviasmör och belugalinser

Spagettipumpa med brynt salviasmör och belugalinser

Cina · oktober 28, 2024 · Leave a Comment


Är det pumpasäsong så är det. Jag har som mål att testa mig igenom lite olika sorter och dagens sort är Spagettipumpa. Jag gissar att den heter så för att den bryts ner till spagettiliknande trådar när man tillagar den vilket gör den fin att servera.  Salvia och cayennepeppar är mina go-to-kryddor när det gäller pumpa. Den behöver smaker och fett som bryter av mot det lena och lite vattniga och då blir det jättegott. Jag väljer till nötter eller frön här också för att få in lite tuggmotstånd i rätten även om jag tycker belugalinserna  har bra konsistens.  Alternativ till salvian är persilja, och den som inte har parmesanost kan ta Feta.

Spagettipumpa med brynt salviasmör

Ingredienser, 4 portioner

  • 1 spagettipumpa
  • 3 dl belugalinser
  • 1 lagerblad
  • 100-150 g smör
  • 1 handfull färska salviablad
  • 1 krm cayennepeppar 
  • Parmesanost
  • zest från 1 citron eller finhackade citronskal från en inlagd citron (vi måste prata mer om inlagd citron)
  • saltrostade nötter eller pumpakärnor 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader 

Dela pumpan på mitten och skrapa ur alla kärnor. Använd en gaffel eller knivspetsen för att sticka några hål i det tjocka skalet  Olja och salta lätt och baka i ugnen 45 minuter.  

Under tiden kokar du belugalinserna enligt förpackningsinstruktionerna och slänger ner i lagerblad i kokvattnet också. 

Bryn smöret tillsammans med salviabladen och cayennepepparn 

Rosta valfria nötter eller frön i en stekpanna med en msk olja och salt. 

När pumpan är klar tar du ut den och skrapar ur den med gaffel eller en sked. separera  den varsamt med hjälp av tryck så kommer den att tråda sig. 

Lägg upp belugalinserna i botten på en skål och sprid ut pumpan ovanpå. 

Tillsätt de rostade nötterna/fröna och riv över citronzesten.

Häll över det brynta smöret, riv över parmesan. Toppa med de frasiga salviabladen och smaka av med salt och peppar efter behov. 

Filed Under: glutenfritt, Vegetariskt Tagged With: Belugalinser, Salviasmör, Spagettipumpa

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB