Jag lagar så mycket mat. En del rätter kommer helt enkelt inte ut i flödet med fina bilder, recept och allt för då skulle det här behöva vara mitt heltidsjobb. Men emellanåt gör jag ett litet svep på Instagram och frågar vad ni gillar. Sist var det här receptet en av vinnarna. Dumplings med något som påminner om Tantanmen sås och så en jordnötsdressad kålsallad till.
Det finns en rätt som heter Tantanmen Ramen, en japansk Ramen med kinesiskt ursprung närmare bestämt Sichuan där maten brukar ha mycket hetta. (Påminner mig om när åt så mycket Sichuanpeppar att jag inte kunde sluta klia mig i öronen. Har det hänt ngn annan än mig? ) Det här är en helt annan rätt men såsen är lite inspirerad av den man har till fläskfärsen i en Tantalen Ramen fast med betydligt färre ingredienser.
Jag köper ofta färdiga Dumplings och har hemma. Det är otroligt bra lunch- och tonårsmat. De här kommer från Beijing8
Ingredienser 1 portion
- ca 8 dumplings
- 1 msk Hoisinsås
- 1 tsk chilipasta t.ex. Lao Gan Ma Crispy Chili oil eller Sambal Oelek
- 1/4 huvud spetskål
- 1 morot
- 1 salladslök
Dressing
- 1 msk jordnötssmör
- 1 msk vatten
- 2 tsk risvinäger
- 1/2 tsk riven ingefära
- 1 krm vitökspulver
- 1 nypa salt
Extras
- Färsk, hackad koriander och rostade sesamfrön
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till dressingen
Strimla kål, morot och salladslök och blanda med dressingen.
Tillaga dumplingsen enligt förpackningsinstruktionerna.
Under tiden blanda Hoisin och chilisås.
När dumplingsen gått klart häller du ner såsen över dem och hettar upp snabbt i pannan innan du serverar dem med salladen.
Lämna ett svar