Egg drop soup är kinesisk fast food. Vispade ägg i höngsbuljong typ. Men jag är ju en hungrig person så det fick bli lite nudlar i receptet också. Redan nu säger jag att du inte behöver smaksätta soppan lika mycket som jag gör, men det är något med chilin som gör att det värmer lite extra och Mison fyller liksom ut luckorna i smaken. Men här finns utrymme för variation.
När jag varit på den asiatiska matbutiken kommer jag alltid hem med extra mycket kål i olika varianter, men också spenat och olika sorters gräslök. Jag vill verkligen slå ett slag för grönsaksdisken på de asiatiska butikerna. Min favoritbutik i Stockholm är Oriental Supermarket på Olof Palmes Gata. De är särskilt bra på grönsaker.
Jag har valt förkokta udonnudlar. Ytterligare en stapelvara hos mig. Men om du inte har det kan du göra på två sätt. Antingen förkokar du nudlar halvägs och sen lägger du dem i buljongen. Eller så kokar du direkt i buljongen. Då får du med stärkelsen från nudlarna och buljongen blir krämigare och du behöver lite mer vätska i. Det är smaksak och såklart en fråga om att skippa moment och göra det enkelt för sig.
Som vanligt ligger det en instruktionsfilm på @lunchhemma
Ingredienser 1 portion
- 4 dl vatten
- 1 tärning hönsbuljong
- 1 msk tomatpuré
- 1/2-1 tsk chiliflakes (jag använder gochugaru)
- 1 tsk misopasta
- 1 rejäl näve spenat
- 1 paket förkokta nudlar ca 200 g alternativt ca 70 torra nudlar
- 2 ägg
- 1 salladslök
Gör så här
Koka upp vatten, buljongtärning, tomatpuré och chiliflakes
När det kokat upp tillsätter du Mison och sänker värmen så att det sjuder. Tillsätt spenaten och de förkokade nudlarna och låt det få ett uppkok och sänk sen värmen igen.
Vispa ihop äggen och ringla ner i buljongen. Lägg på locket och låt stå i 3 min utan omrörning.
Häll upp soppan, skiva salladslöken och toppa med den.
Lämna ett svar