Det är fortfarande billig januari som gäller för mig. Om du gillar blodpudding så har du tur. För det är billig mat och man kommer långt med lite. Jag vill ha den snudd på bränd i kanterna och i precis lagom mängd. Något annat som är billigt är vitkål och bryner man den så blir den ju alldeles underbar. Jag tror det har förekommit kålpudding i mitt flöde på senare tid så på något sätt har tanken på den här rätten formats i mitt undermedvetna.

Ingredienser 1 portion
- ca 100 g blodpudding
- vitkål drygt ½ liter skuren i bitar eller mer
- 1 msk smör
- 1 tsk olja
- lingonsylt
- färsk timjan
- salt och peppar
Gör så här
Hetta upp en stekpanna med oljan och smöre.
Skiva vitkålen i större bitar och lägg i stekpannan. Strö över en nypa salt och stek på medel till hög värme tills kålen börjar få färg. Lägg ett lock över, sänk värmen och låt steka tills kålen mjuknat.
Under tiden bryter du isär blodpuddingen eller skär den i tärningar.
Peta över vitkålen till ena sidan av stekpannan och lägg blodpuddingen i den andra. Höj värmen lite och stek blodpuddingen tills den börjar bli lite hård i kanterna.
Lägg upp vitkålen och blodpuddingen. Toppa med lite svartpeppar, lingonsylt och färsk timjan
Lämna ett svar