• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Leftover rescue / Blodpudding med brynt vitkål

Blodpudding med brynt vitkål

Cina · januari 23, 2025 · Leave a Comment

Det är fortfarande billig januari som gäller för mig. Om du gillar blodpudding så har du tur. För det är billig mat och man kommer långt med lite. Jag vill ha den snudd på bränd i kanterna och i precis lagom mängd.  Något annat som är billigt är vitkål och bryner man den så blir den ju alldeles underbar. Jag tror det har förekommit kålpudding i mitt flöde på senare tid så på något sätt har tanken på den här rätten formats i mitt undermedvetna.

Blodpudding med brynt vitkål

Ingredienser 1 portion

  • ca 100 g blodpudding
  • vitkål drygt ½ liter skuren i bitar eller mer
  • 1 msk smör
  • 1 tsk olja
  • lingonsylt
  • färsk timjan
  • salt och peppar

Gör så här

Hetta upp en stekpanna med oljan och smöre. 

Skiva vitkålen i större bitar och lägg i stekpannan.  Strö över en nypa salt och stek på medel till hög värme tills kålen börjar få färg.  Lägg ett lock över, sänk värmen och låt steka tills kålen mjuknat.

Under tiden bryter du isär blodpuddingen eller skär den i tärningar. 

Peta över vitkålen till ena sidan av stekpannan och lägg blodpuddingen i den andra. Höj värmen lite och stek blodpuddingen tills den börjar bli lite hård i kanterna. 

Lägg upp vitkålen och blodpuddingen. Toppa med lite svartpeppar, lingonsylt och färsk timjan

Filed Under: Leftover rescue Tagged With: blodpudding, Husmanskost

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB