Ibland gillar jag att hacka, skala och mosa för hand. Det är ett sätt att skapa egentid och samtidigt se ut att göra nytta. Vill man att det ska gå undan lite så behöver man dock lite redskap som gör jobbet. De här används dagligen i mitt kök.
Morteln – Jag gillar nötter i maten och de blir så fina om man krossar dem lätt i morteln. Men även bröd som gjort sitt blir så fina ofyrkantiga bitar till soppor eller sallader om man krossar dem i morteln. För att inte tala om alla kryddmixer som blir bra av ett varv i morteln.
Rivjärn – Jag älskar ju citronzest och riven ost (det kan du läsa mer om här) Men att riva grönsaker är även mitt bästa knep att smyga in grönsaker till kräsna små individer.
Stavmixer – Fanns det ett liv innan stavmixern? Kunde vi göra hummus innan? Eller hur gjorde vi krämiga soppor, majonäs, kryddade oljor, dressingar, smoothies. Föreställ er hur svårtuggat livet var innan stavmixern.
Tången – Välj en med silikon som funkar i alla pannor. Det finns inget som detta redskap inte kan fånga upp. Inte minst när du ska flytta spagettin till såsen utan att passera durkslaget (för det ska den inte). Vänder köttbitar gör den också på bästa tänkbara sätt för att inte tala om hur den håller fast maten.
Träsleven – Den måste vara människans första redskap och still going strong. Den är perfekt till röra degar -när du inte vill få händerna för kladdiga- skonsam mot alla material hållbar som tusan, för inte tala om snygg.
Kniven – Jag skulle klara mig med EN kniv. Bara den ligger bra i handen och är välslipad. Men utan kniv är jag oduglig. PUNKT!
Lämna ett svar