• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Sean Connery sås

Sean Connery sås

Cina · april 19, 2020 · Leave a Comment

Fråga mig inte var namnet kommer ifrån men det här är kort och gott en grymt god ”majo” med smak av Asien som passar perfekt till grillade rätter.

Receptet då:

  • 1 ägg
  • ca 1,5 dl neutral rapsolja
  • O,5 – 1 msk Sesamolja (tillsätt efter provsmakning)
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk risvinäger (Tillsätt mer efterhand om du vill ha mer syra i såsen)
  • Chili i ngn form. Jag använder 0,5 tsk Sambal Oelek.
  • Salt efter behag men sojan utgör den primära sältan här
Gör så här:

Knäck ägget i en skål med hög kant. Börja vispa och häll oljan i en tunn stråle ner i vispet. Sen är det bara att köra men bättre för långsamt än för snabbt. Om du, som jag, använder hela ägget kan det ta lite längre tid innan majonnäsen tjocknar men håll ut. När din majonnäs börjat tjockna kan du börja addera smaksättarna en efter en men det är bra att vispa emellan. Känner du att du behöver dryga ut såsen så kan du fortsätta vispa ner olja som i början.

Tre saker om majonnäs

  • Man kan göra majonnäs på bara äggula.
  • Man kan göra majonnäs på bara äggvita.
  • Man kan göra majonnäs på hela ägget.

Filed Under: Asiatiska smaker, Smaksättare, Tillbehör Tagged With: Ingefära, Majonnäs, Sean Connery sås, Sesamolja, Soja

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämiga bönor med zucchinisallad
  • Midsommartårtan
  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB