• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Medelhavssmaker / Restspagetti med hemgjord tomatsås, mozzarella och valnötter

Restspagetti med hemgjord tomatsås, mozzarella och valnötter

Cina · april 23, 2020 · Leave a Comment

Idag blir det snabblunch för mig. Då är det skönt att slippa koka spagetti och ta hand om mer disk än nödvändigt. Älskar inte att diska! Bara det är en anledning att alltid koka lite för mycket dagen innan. För att det ska bli en redig lunch så tänker jag att jag behöver lägga till ett protein, alltså valnötter, lite grönt eller röda tomater i mitt fall och så ost såklart. Jag har en halv mozzarella som behöver ätas upp. Vad har du? Har jag färska örter så slänger jag alltid på dem, t.ex. basilika, mynta eller persilja som är så gott med tomat. Oregano är en torkad ört som jag tycker funkar bra också.

Spagettilunch
Pasta! Alltid 100% gott!

Så här gjorde jag för en person

  • Dela 10 körsbärstomater, (eller fler om du har ett stort lass pasta) eller den sorten du har hemma. Det går såklart att använda konserverade tomater men just här blir det faktiskt mycket godare med färska.
  • Värm upp en stekpanna med 2- 3 msk olivolja och lägg i tomaterna tillsammans med en vitlök (eller inte) och en nypa salt. Stek dem på medelvärme i ca 4-5 min sen lägger du i en näve valnötter och steker i 1 min till. Fyll på med ett halvt glas vatten och några droppar balsamvinäger eller t.ex. citron, så att det blir lite såsigt i botten (har du kokat spagetti så tar du pastavattnet. Det är oöverträffat som såsfixare eftersom det innehåller stärkelse) Smaka av !
  • Lägg i din spagetti och dina örter och rör ihop det tills allt mixats och pastan blivit varm.
  • Lägg upp på tallriken och toppa med mozzarellan (eller den osten du hade). Salta, peppra och ringla över olivolja.

Det här är min ”go-to-lunch” både när kylen är välfylld och tom.

Filed Under: Medelhavssmaker, Pastarätter, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Mozzarella, Ost, Pasta, Tomatsås, Valnöt

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB