• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Smyger in en middag. Trippel-i-grönt-pasta

Smyger in en middag. Trippel-i-grönt-pasta

Cina · maj 13, 2020 · Leave a Comment

Jodå, vi äter middag också och idag var jag så nöjd med mina kylskåps-rensar-skills att jag måste dela med mig. Inte minst när jag lyckades lura i ungarna inte mindre än TRE grönsaker de vanligen rynkar på näsan åt.

Jag har ju mina trotjänare i köket och idag räddade de upp middagen som blev en pasta med krämig broccolisås, sparris och grönkålschips.

Ett recept

Nu råkade jag bara ha de ingredienserna hemma men jag tycker det blev så lyckat att jag tycker de förtjänar en plats på inköpslistan. Det här räckte gott och väl till 4 pers med god aptit.

  • ca 400 g pasta
  • Broccoli ca 1 färskt huvud eller motsvarande djupfryst
  • 4 blad grönkål
  • Ett halvt knippe sparris
  • 1 citron både saft och zest
  • Ca 6 sardellfiléer
  • 2-3 dl riven parmesanost
  • Olivolja, salt och peppar

Så här gjorde jag:

  • Börja med att värma upp ugnen till grönkålschipsen. 180 grader blir bra.
  • Koka upp och salta pastavattnet
  • Skär bort stjälken på grönkålen och dela den i chips-size-bitar. Vänd dem i lite olivolja och flingsalt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in mitt i ugnen. De tar ca 15 min att bli klara men alla ugnar är olika så håll ett öga på dem. De ska vara krispiga när de är klara.
  • Dela broccolin i små buketter och koka den ca 4 min i pastavattnet. Under tiden delar du sparrisen i halvor på längden.
  • Fiska upp broccolin och lägg åt sidan. Lägg i sparrisen och låt den koka 2 min sen lägger du den i kallt vatten.
  • Nu kokar du pastan och under tiden river du parmesan och zest från en halv citron.
  • Innan du häller av pastavattnet spar du 3-4 dl att ha till broccolicremen.
  • Häll av pastan i ett durkslag och lägg broccolin i pastakastrullen med 2,5 dl av pastavattnet (spar resten ifall du vill ha mer sås) och kör ner mixerstaven tills du har en krämig sås.
  • Tillsätt parmesanen, saften av en citron, sardellfiléerna, några rejäla tag med svartpeppar och mixa lite till. (Om du vill ha mer sås kan du tillsätta mer av pastavattnet)
  • Blanda ner pastan i kastrullen och rör om ordentligt.
  • Lägg upp på ett fat och toppa med sparrisen, grönkålschipsen, citronzesten, lite mer parmesan och ringla över med olivolja.

Filed Under: Grönsaker, Middag, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Broccoli, Grönkål, Parmesan, Pastarätter, Sardeller, Sparris

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB