• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Sallad på pärlcouscous med extra allt

Sallad på pärlcouscous med extra allt

Cina · maj 15, 2020 · Leave a Comment

Det är något extra lyxigt med pärlcouscous ändå! Det är liksom festversionen av couscous och bulgur vilket passar bra. Det är ju ändå fredag. Idag blir det sallad med bl.a. fetaost, feferoni och Tahinisås. Koka nu lite extra couscous så kan du slänga ihop en bättre lunch i helgen också.

Jag kokade min couscous medan jag åt frukost. Då är lunchen, i princip, redan fixad när du börjar bli hungrig.

”more-is-more-sallad”

En sallad är väl grönsakernas svar på pyttipanna va? Man tar helt enkelt och fyller på med det man har hemma. När det gäller sallad är jag en ”more-is-more-person”. Jag vill ha många smaker och mycket tuggmotstånd. Jag var tvungen att hejda mig lite idag men hade jag haft vattenmelon och valnötter så hade jag garanterat slängt in det också. Det hade jag inte men tog det är istället:

  • Pärlcouscous
  • Bladpersilja och mynta
  • Tomater
  • Gurka
  • Fetaost (Kan bytas ut mot Halloumi eller Labneh)
  • Rödlök
  • Feferoni
  • Kalamataoliver
  • Tahinisås
  • Olivolja

Det finns inget tillagningssätt här. Blanda allt och toppa med Tahinisås och lite extra olivolja. Salta och peppra om du behöver. Klart!

Filed Under: Grönsaker, Sallader, Vegetariskt

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB