• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Sallad på pärlcouscous med extra allt

Sallad på pärlcouscous med extra allt

Cina · maj 15, 2020 · Leave a Comment

Det är något extra lyxigt med pärlcouscous ändå! Det är liksom festversionen av couscous och bulgur vilket passar bra. Det är ju ändå fredag. Idag blir det sallad med bl.a. fetaost, feferoni och Tahinisås. Koka nu lite extra couscous så kan du slänga ihop en bättre lunch i helgen också.

Jag kokade min couscous medan jag åt frukost. Då är lunchen, i princip, redan fixad när du börjar bli hungrig.

”more-is-more-sallad”

En sallad är väl grönsakernas svar på pyttipanna va? Man tar helt enkelt och fyller på med det man har hemma. När det gäller sallad är jag en ”more-is-more-person”. Jag vill ha många smaker och mycket tuggmotstånd. Jag var tvungen att hejda mig lite idag men hade jag haft vattenmelon och valnötter så hade jag garanterat slängt in det också. Det hade jag inte men tog det är istället:

  • Pärlcouscous
  • Bladpersilja och mynta
  • Tomater
  • Gurka
  • Fetaost (Kan bytas ut mot Halloumi eller Labneh)
  • Rödlök
  • Feferoni
  • Kalamataoliver
  • Tahinisås
  • Olivolja

Det finns inget tillagningssätt här. Blanda allt och toppa med Tahinisås och lite extra olivolja. Salta och peppra om du behöver. Klart!

Filed Under: Grönsaker, Sallader, Vegetariskt

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
  • Kimchinudlar med ägg och lite annat…
  • Omelett med rödbetschips och balsamicokramad svartkål
  • Ostgrillat bröd på sallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021