Det är något extra lyxigt med pärlcouscous ändå! Det är liksom festversionen av couscous och bulgur vilket passar bra. Det är ju ändå fredag. Idag blir det sallad med bl.a. fetaost, feferoni och Tahinisås. Koka nu lite extra couscous så kan du slänga ihop en bättre lunch i helgen också.
Jag kokade min couscous medan jag åt frukost. Då är lunchen, i princip, redan fixad när du börjar bli hungrig.
![](https://www.lunchhemma.se/wp-content/uploads/2020/05/pärlcouscous_sallad.jpeg)
En sallad är väl grönsakernas svar på pyttipanna va? Man tar helt enkelt och fyller på med det man har hemma. När det gäller sallad är jag en ”more-is-more-person”. Jag vill ha många smaker och mycket tuggmotstånd. Jag var tvungen att hejda mig lite idag men hade jag haft vattenmelon och valnötter så hade jag garanterat slängt in det också. Det hade jag inte men tog det är istället:
- Pärlcouscous
- Bladpersilja och mynta
- Tomater
- Gurka
- Fetaost (Kan bytas ut mot Halloumi eller Labneh)
- Rödlök
- Feferoni
- Kalamataoliver
- Tahinisås
- Olivolja
Det finns inget tillagningssätt här. Blanda allt och toppa med Tahinisås och lite extra olivolja. Salta och peppra om du behöver. Klart!
Lämna ett svar