• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Mackor / Favoritmacka! Och ja, det är klart avokadon ska mosas.

Favoritmacka! Och ja, det är klart avokadon ska mosas.

Cina · maj 29, 2020 · Leave a Comment

I ärlighetens namn är man inte så intresserad av att laga lunch när sommar och värme pockar på men man måste ju äta och jag drog just vinstlotten i avokadolotteriet. Ni vet vad jag menar va? Man har köpt en avokado, vridit och vänt på den och känt att jo, den är nog ätmogen och fin. Klipp till: när du ska bjuda på middag och 2 av 3 har lurat dig med en fin utsida och en katastrofal insida.

Livet blir enklare om du mosar avokadon på skärbrädan

Men som sagt, idag var det full pott och jag unnar mig en favoritmacka. Avokadoröra, med ramslök och chili och några saltflingor på danskt rågbröd. Avokado verkar för övrigt älska små söta tomater mer än något annat så bjussa dig själv och mackan på det också. En liten passus om ramslök. Visst är den som en allt-i-ett-krydda. Vitlök och basilika i samma ört liksom. Så praktiskt. Slut på passus!

Jag vill ha min avokado mosad men med tuggmotstånd. Den smakar mer och tar åt sig kryddorna bättre när de blir inbäddade len, fet, grönhet. Dessutom ogillar jag pålägg som gliiiider iväg på första tuggan.

TIPS: Vi har alla stått där med gaffeln i skålen och försökt mosa en avokado som glider undan och vill något helt annat. Så från och med nu gör vi såhär istället: Lägg halvorna på skärbrädan och tryck till dem med gaffeln. Du kommer märka att ett plant underlag gör en avokado mer medgörlig. Passa på att blanda i dina kryddor när den ligger där och inte kämpar emot också. Ska vi säga så? Ha nu underbar lunch!

Filed Under: Mackor, Snabblunch Tagged With: Avocado, Avokado, Avokadomacka

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB