I ärlighetens namn är man inte så intresserad av att laga lunch när sommar och värme pockar på men man måste ju äta och jag drog just vinstlotten i avokadolotteriet. Ni vet vad jag menar va? Man har köpt en avokado, vridit och vänt på den och känt att jo, den är nog ätmogen och fin. Klipp till: när du ska bjuda på middag och 2 av 3 har lurat dig med en fin utsida och en katastrofal insida.
Livet blir enklare om du mosar avokadon på skärbrädan
Men som sagt, idag var det full pott och jag unnar mig en favoritmacka. Avokadoröra, med ramslök och chili och några saltflingor på danskt rågbröd. Avokado verkar för övrigt älska små söta tomater mer än något annat så bjussa dig själv och mackan på det också. En liten passus om ramslök. Visst är den som en allt-i-ett-krydda. Vitlök och basilika i samma ört liksom. Så praktiskt. Slut på passus!
Jag vill ha min avokado mosad men med tuggmotstånd. Den smakar mer och tar åt sig kryddorna bättre när de blir inbäddade len, fet, grönhet. Dessutom ogillar jag pålägg som gliiiider iväg på första tuggan.
TIPS: Vi har alla stått där med gaffeln i skålen och försökt mosa en avokado som glider undan och vill något helt annat. Så från och med nu gör vi såhär istället: Lägg halvorna på skärbrädan och tryck till dem med gaffeln. Du kommer märka att ett plant underlag gör en avokado mer medgörlig. Passa på att blanda i dina kryddor när den ligger där och inte kämpar emot också. Ska vi säga så? Ha nu underbar lunch!
Lämna ett svar