Jag har ibland svårt för sötpotatis. Tycker att den kan bli lite ”jolmig”. Men tillsammans med lite hetta från chili, och lätt syra från färskosten blir den ett jättebra tillbehör till både grillad fisk och kyckling. Känner du dig lite mer åt det karibiska hållet så kan du byta ut salvian mot t.ex. koriander och ge röran lite extra syra från lime.
Du behöver det här:
- 1 rejäl sötpotatis
- Ca 6 blad färsk salvia
- 3-4 msk färskost
- 0,5 tsk chiliflakes
- Olivolja, salt och peppar, (ev citron om den känns för jolmig)
Gör så här:
Dela potatisen på mitten och rosta i ugnen på 225 grader eller 200 grader varmluft. Kontrollera så att den är mjuk rätt igenom innan du tar ut den.
Ta ut potatisen och skrapa ur den ur skinnet. Mixa den tillsammans med färskosten och salvian.
Salta och peppra ringla över lite olivolja.
Lämna ett svar