• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grillat / Flatbreads perfekta till Kebab

Flatbreads perfekta till Kebab

Cina · juni 30, 2020 · Leave a Comment

Just det här brödet är lite av en familjefavorit och det kräver knappt någon förberedelse. När det är färdiggräddat klämmer du det om ditt lammspett, kramar och drar ur spettet och du har dina köttbitar där de ska vara. Allt utan kladd och trassel med kött som inte vill lämna spettet. Det är något med den lilla proceduren som gör en lycklig.

Det är klart att ett brödbak inte ska stå i vägen för en god middag men jag märker att ju mer jag bakar desto mindre är hindret och nybakat bröd är oslagbart. När jag ska introducera ny mat tycker jag ett nybakat bröd är den perfekta trevaren. Säg den curry som inte slinker ner med ett nygräddat Naanbröd, eller vilka spännande smaker som inte ryms i ett pitabröd.

Sätt igång ditt brödbak ca 1,5 timme i förväg så har du det nygräddat lagom till middagen serveras.

Flatbread är bästa spettkramarna

Du behöver det här:

  • 1 tsk torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • ca 6 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl ljummet vatten

Gör så här

Blanda torra ingredienser i en bunke. Börja med 4 dl vetemjöl

Blanda ljummet vatten och olivolja och rör ner i mjölblandningen. Rör om med en slev tills det är väl blandat.

Börja sen tillsätta resten av mjölet. Ta inte allt på en gång utan knåda ett par varv mellan gångerna. Jag rekommenderar verkligen att använda händerna. Tycker att jag behöver mindre mjöl och får saftigare bröd. Knåda i 7 minuter och om degen fortfarande är mycket kladdig tillsätt lite mer mjöl. Som regel blir degen mindre kladdig när den fått vila och mjölet sugit åt sig mer av vätskan. Alltså behöver den inte vara perfekt.

Låt degen jäsa i 45 min till 1 timme. Så här på sommaren är det varmt och jäsningen går snabbare.

Dela degen i 6 delar och forma bollar genom att vika in kanterna under tills du har en spänd boll och skarvarna på undersidan.

Låt bollarna vila i 15 minuter under en handduk

Dags att grädda! Värm upp en stekpanna och kavla under tiden ut en boll i taget till en oval. Använd lite mjöl om det känns kladdigt.

Lägg brödet i stekpannan (ingen olja) och sänk värmen lite. Stek i ca 1 min per sida. Under tiden kavlar du ut nästa bröd.

Lägg bröden i en handduk så att de håller sig varma till servering.

Filed Under: Grillat, Tillbehör Tagged With: Flatbread, Kebab, Lättbakat, Nybakat

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
  • Kimchinudlar med ägg och lite annat…
  • Omelett med rödbetschips och balsamicokramad svartkål
  • Ostgrillat bröd på sallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021