Jag gillar att utmana halvfabrikaten och se om jag kan få till det bättre själv. Men när det kommer till Falafel har jag helt enkelt kastat in handduken. Jag kommer nog alltid att köpa färdig Falafel. Det är en genväg värd att ta, så i veckan tänker jag testa några olika märken för att se vilken jag rekommenderar till er. Om du har Falafel hemma idag kan du slänga ihop en snabb lunch. Min bestod av broccoli, falafel, snabbpicklad chiligurka- som är dagens lifehack. Toppa med tahinisås, rostade solrosfrön och rostade sesamfrön.
Dagens husmorstips!
Slänger in ett litet tips här som jag precis kom på att ni kan ha glädje av. När det gäller att koka grönsaker så går jag på följande regel:
Grönsaker som växer under jord lägges i kallt vatten. Grönsaker som växer ovan jord lägges i kokande vatten.
Du behöver det här:
- Falafel – Idag använde jag ICA Selection. Den får godkänt.
- En bukett broccoli
- Rostade sesamfrön, pumpafrön, solrosfrön eller vilken annan sorts nöt som helst.
Till den snabbpicklade gurkan
Jag kallar den snabbpicklad för jag orkade inte koka 1-2-3-lagen och vänta på att den skulle svalna så jag blandade helt enkelt allt i en burk och skakade tills sockret var upplöst. Adderade även lite salt så egentligen borde det väl heta 1-2-3–4-lag då.
- 1 gurka, hyvlad eller skivad i tunna skivor
- 1 nypa chiliflakes
- 1 msk hackad dill, persilja, eller mynta
- 0,5 dl ättika eller vitvinsvinäger
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
Gör så här:
Börja med att lägga Falafeln i stekpannan eftersom den tar drygt 15 min.
Blanda sen ingredienserna till snabbpicklingen och lägg i gurkan.
Koka upp vatten med lite salt. Dela broccolin i buketter och lägg i det kokande vattnet. Låt koka i 3-4 min. Häll av vattnet och lägg upp på tallriken.
Lägg till Falafeln, gurkan och toppa med Tahinisåsen och nötter eller frön.
Lämna ett svar