• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Falafel, halvfabrikatet jag älskar!

Falafel, halvfabrikatet jag älskar!

Cina · september 7, 2020 · Leave a Comment

Jag gillar att utmana halvfabrikaten och se om jag kan få till det bättre själv. Men när det kommer till Falafel har jag helt enkelt kastat in handduken. Jag kommer nog alltid att köpa färdig Falafel. Det är en genväg värd att ta, så i veckan tänker jag testa några olika märken för att se vilken jag rekommenderar till er. Om du har Falafel hemma idag kan du slänga ihop en snabb lunch. Min bestod av broccoli, falafel, snabbpicklad chiligurka- som är dagens lifehack. Toppa med tahinisås, rostade solrosfrön och rostade sesamfrön.

Dagens husmorstips!

Slänger in ett litet tips här som jag precis kom på att ni kan ha glädje av. När det gäller att koka grönsaker så går jag på följande regel:
Grönsaker som växer under jord lägges i kallt vatten. Grönsaker som växer ovan jord lägges i kokande vatten.

Falafel – Världens bästa halvfabrikat!

Du behöver det här:

  • Falafel – Idag använde jag ICA Selection. Den får godkänt.
  • En bukett broccoli
  • Rostade sesamfrön, pumpafrön, solrosfrön eller vilken annan sorts nöt som helst.
Till den snabbpicklade gurkan

Jag kallar den snabbpicklad för jag orkade inte koka 1-2-3-lagen och vänta på att den skulle svalna så jag blandade helt enkelt allt i en burk och skakade tills sockret var upplöst. Adderade även lite salt så egentligen borde det väl heta 1-2-3–4-lag då.

  • 1 gurka, hyvlad eller skivad i tunna skivor
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk hackad dill, persilja, eller mynta
  • 0,5 dl ättika eller vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt

Gör så här:

Börja med att lägga Falafeln i stekpannan eftersom den tar drygt 15 min.

Blanda sen ingredienserna till snabbpicklingen och lägg i gurkan.

Koka upp vatten med lite salt. Dela broccolin i buketter och lägg i det kokande vattnet. Låt koka i 3-4 min. Häll av vattnet och lägg upp på tallriken.

Lägg till Falafeln, gurkan och toppa med Tahinisåsen och nötter eller frön.

Filed Under: Grönsaker, Husmorstips, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Broccoli, Falafel, Halvfabrikat, Snabbpicklat, Tahinisås

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
  • Kimchinudlar med ägg och lite annat…
  • Omelett med rödbetschips och balsamicokramad svartkål
  • Ostgrillat bröd på sallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021