• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Falafel, halvfabrikatet jag älskar!

Falafel, halvfabrikatet jag älskar!

Cina · september 7, 2020 · Leave a Comment

Jag gillar att utmana halvfabrikaten och se om jag kan få till det bättre själv. Men när det kommer till Falafel har jag helt enkelt kastat in handduken. Jag kommer nog alltid att köpa färdig Falafel. Det är en genväg värd att ta, så i veckan tänker jag testa några olika märken för att se vilken jag rekommenderar till er. Om du har Falafel hemma idag kan du slänga ihop en snabb lunch. Min bestod av broccoli, falafel, snabbpicklad chiligurka- som är dagens lifehack. Toppa med tahinisås, rostade solrosfrön och rostade sesamfrön.

Dagens husmorstips!

Slänger in ett litet tips här som jag precis kom på att ni kan ha glädje av. När det gäller att koka grönsaker så går jag på följande regel:
Grönsaker som växer under jord lägges i kallt vatten. Grönsaker som växer ovan jord lägges i kokande vatten.

Falafel – Världens bästa halvfabrikat!

Du behöver det här:

  • Falafel – Idag använde jag ICA Selection. Den får godkänt.
  • En bukett broccoli
  • Rostade sesamfrön, pumpafrön, solrosfrön eller vilken annan sorts nöt som helst.
Till den snabbpicklade gurkan

Jag kallar den snabbpicklad för jag orkade inte koka 1-2-3-lagen och vänta på att den skulle svalna så jag blandade helt enkelt allt i en burk och skakade tills sockret var upplöst. Adderade även lite salt så egentligen borde det väl heta 1-2-3–4-lag då.

  • 1 gurka, hyvlad eller skivad i tunna skivor
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk hackad dill, persilja, eller mynta
  • 0,5 dl ättika eller vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt

Gör så här:

Börja med att lägga Falafeln i stekpannan eftersom den tar drygt 15 min.

Blanda sen ingredienserna till snabbpicklingen och lägg i gurkan.

Koka upp vatten med lite salt. Dela broccolin i buketter och lägg i det kokande vattnet. Låt koka i 3-4 min. Häll av vattnet och lägg upp på tallriken.

Lägg till Falafeln, gurkan och toppa med Tahinisåsen och nötter eller frön.

Filed Under: Grönsaker, Husmorstips, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Broccoli, Falafel, Halvfabrikat, Snabbpicklat, Tahinisås

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB