• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Toskansk bondsoppa. En sån man blir mätt på.

Toskansk bondsoppa. En sån man blir mätt på.

Cina · september 13, 2020 · Leave a Comment

Förlåt! Jag har försummat er och bloggen ett par dagar. Det har helt enkelt varit fullt sprut. Men jag hoppas ni hittat på mycket gott med Falafel under tiden.

I fredags hade jag lyckan att få göra luncher på Boo Gårdsbageri . Man får tycka vad man vill om Corona, men jag måste säga att jag gillar att se mina grannar oftare nu när så många jobbar hemma, särskilt när de kommer till bageriet för att hämta sina luncher. I fredags kunde man t.ex. hämta Toskansk bondsoppa, sallad på Kamutvete, grönkål och fårost och så smörgåsar med fårost, gulärtshummus, halvbakade tomater och ruccola.

Det här med soppa är ju lite kluvet. Den del tycker inte man blir mätt på soppa men den här som är fullmatad med kikärtor lämnar dig garanterat mätt särskilt om du toppar rejält med krutonger och härlig parmesan. Vill du lyxa till det och göra söndagslunch så kan jag rekommendera lite bacon och pasta i. Gör nu en ordentlig sats så har du till några luncher längre fram i veckan när det ska bli ”soppväder” igen.

Du behöver det här:

  • 2 burkar/tetra krossade tomater
  • 3 burkar/tetra kikärtor
  • Ca 0,75 – 1 liter vatten (mer eller mindre beroende på hur tjock du vill att din soppa ska vara.
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk rödvins- eller balsamvinäger
  • Parmesanost
  • Krutonger
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här:

Stek löken och vitlöken genomskinlig och mjuk i 3 msk olivolja. Tillsätt hälften av kikärtorna inkl vätskan och blanda allt till en slät puré med en stavmixer.

Häll i de krossade tomaterna, resten av kikärtorna (utan spadet) 0,5 l vatten, hönsbuljongen, vinäger, rosmarin och chiliflakes.

Koka upp och låt soppan koka i 15-20 min. (Om du vill ha pasta i så tillsätt den efter 10 min) Tillsätt vatten under tiden om du tycker att soppan är för tjock. Om du tillsätter pasta behöver du extra mycket vatten. Pastan är stärkelserik och kommer att göra soppan tjockare.

Smaka av soppan med mer salt och peppar.

Hyvla eller riv över rikligt med parmesan och toppa med krutonger.

Filed Under: Comfortfood, Medelhavssmaker, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Kikärtor, Krutonger, Toskansk bondsoppa

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Fried, red rice med röd curry
  • Luncher för distansundervisning och sportlov på hemmaplan
  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
  • Kimchinudlar med ägg och lite annat…
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021