• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Snabblunch / När-man-inte-har-något-hemma-soppa

När-man-inte-har-något-hemma-soppa

Cina · september 30, 2020 · Leave a Comment

Ni vet när man tittar i kylskåpet flera gånger och konstaterar att man inte har något hemma. Det är då man gör den här soppan. För potatis och lök har man nästan alltid hemma. De är bara ”tråkiga” basvaror som man inte räknar som riktig mat. Men en potatis- och löksoppa skojar man inte bort.

Tror det är det här man menar när man säger att man ”kokar soppa på en spik”

Det är behöver du till 4 luncher:

  • 10 potatisar
  • 2 lökar
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • Vatten tills det precis täcker potatisen och löken
  • Salt och peppar

Det här kan pimpa soppan med om du har:

  • En klick smör eller lite färskost om du vill ”lena” upp soppan lite.
  • Mjölk, crème fraiche, eller grädde att späda ut soppan med.
  • Någon slags ört t.ex. timjan, persilja, dragon eller rosmarin.
  • Lite baconsmul, korvtärningar, torrostad lök, (du vet sån man har på varmkorven) stekt halloumi, smulad fetaost, riven ost av något slag, krutonger, rostade nötter eller frön.

Gör så här:

Klyfta löken och stek med lite olja i kastrullen tills den är mjuk. Under tiden tärnar du potatisen.

Lägg i potatisen i kastrullen och täck med vatten.

Smula ner buljongtärningarna och valfri ört.

Koka i 15 min. Mixa soppan slät med stavmixern. Tillsätt ev extra vätska för att få den konsistens du vill ha.

Smaka av salta och peppra.

Filed Under: Snabblunch, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Lök, Potatis, soppa

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Sötpotatis Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Jag kör “Vad har du i ditt kylskåp?” på Clubhouse på måndag
  • Sötpotatissoppa med röd curry och kokosflakes
  • Stekt Paneer i sallad med röda linser och dressing på yoghurt och Mango chutney
  • Fried, red rice med röd curry
  • Luncher för distansundervisning och sportlov på hemmaplan
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021