• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Belugalinssallad med dijon- och dragoncreme

Belugalinssallad med dijon- och dragoncreme

Cina · oktober 5, 2020 · Leave a Comment

Hörrni, hur har ni det med linserna? Jag tror det äts för lite linser här i landet. Mest pga fördomar om att det ska vara mjöligt och trist. Men då har man inte provat Belugalinser. Ja, ni fattar ju på namnet att det är bra grejer. Ska man börja med en lins så är det denna pärla. Snygg att titta på, fast i formen och suverän smak. Man blir så bra mätt på linser och det är enkelt att göra iordning mycket av och gott att ha i andra rätter. Idag tycker jag ni ska göra den här goda salladen med dijon och dragon som smakar lite Frankrike.

Du behöver det här för 2:

  • 1,5 dl Belugalinser
  • 4-5 msk créme fraiche (kan ersättas med turkisk yoghurt)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1,5 tsk dragon
  • 1,5 huvud gemsallad eller romansallad och hur mycket du nu vill ha.Men då kanske du ska göra lite mer dijoncréme också.
  • Salt och peppar
Till krutongerna
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rejäl skiva bröd
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen.

Riv brödet i större bitar, krossa en vitlök och gnugga botten på stekpannan . Häll i oljan och lägg i vitlöken. När pannan är varm steker du krutongerna långsamt på medelvärme medan linserna kokar.

Skölj salladen (och skär om du vill) och lägg den i botten på en skål.

Blanda dijoncrémen dvs créme fraiche, dijonsenap, och dragon.

När linserna är klara låter du dem svalna ett par minuter sen vänder du ner dem dijoncrémen.

Häll linserna över salladen, ta några tag med pepparkvarnen och toppa med krutongerna. Et voilà!

Filed Under: Grönsaker, Sallader, Vegetariskt Tagged With: Belugalinser, Dijoncréme, Dijonsenap, Dragon, Krutonger

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB