Hörrni, hur har ni det med linserna? Jag tror det äts för lite linser här i landet. Mest pga fördomar om att det ska vara mjöligt och trist. Men då har man inte provat Belugalinser. Ja, ni fattar ju på namnet att det är bra grejer. Ska man börja med en lins så är det denna pärla. Snygg att titta på, fast i formen och suverän smak. Man blir så bra mätt på linser och det är enkelt att göra iordning mycket av och gott att ha i andra rätter. Idag tycker jag ni ska göra den här goda salladen med dijon och dragon som smakar lite Frankrike.
Du behöver det här för 2:
- 1,5 dl Belugalinser
- 4-5 msk créme fraiche (kan ersättas med turkisk yoghurt)
- 2 tsk dijonsenap
- 1,5 tsk dragon
- 1,5 huvud gemsallad eller romansallad och hur mycket du nu vill ha.Men då kanske du ska göra lite mer dijoncréme också.
- Salt och peppar
Till krutongerna
- 1 vitlöksklyfta
- 1 rejäl skiva bröd
- 2 msk olivolja
Gör så här:
Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen.
Riv brödet i större bitar, krossa en vitlök och gnugga botten på stekpannan . Häll i oljan och lägg i vitlöken. När pannan är varm steker du krutongerna långsamt på medelvärme medan linserna kokar.
Skölj salladen (och skär om du vill) och lägg den i botten på en skål.
Blanda dijoncrémen dvs créme fraiche, dijonsenap, och dragon.
När linserna är klara låter du dem svalna ett par minuter sen vänder du ner dem dijoncrémen.
Häll linserna över salladen, ta några tag med pepparkvarnen och toppa med krutongerna. Et voilà!
Lämna ett svar